Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Høy puls ved jogging

Høy puls ved jogging. Lær mer om hva som kan være årsaker til høy puls ved rolig jogg og hva du bør gjøre.

Høy puls ved rolig jogg

Høy puls ved jogging er ikke uvanlig blant nybegynnere som har liten eller ingen erfaring med løping eller jogging fra før av. Når den aerobe kapasiteten er begrenset, kan selv jogging i lavt tempo føre til høy puls. Det kan også være medisinske årsaker til at du har høy puls ved jogging, og er du i tvil om hva det kan være, må du kontakte lege for å få avklart dette før du går i gang med jogging.

Høy puls ved jogging når du er nybegynner

Har du liten eller ingen erfaring med jogging eller løping fra før av, så er det ikke uvanlig at pulsen kan være høy, selv ved rolig jogg. Selv jogging lav tempo vil kreve mye når din aerobe kapasitet er begrenset. Aerob kapasitet vil si evnen til å løpe over lenger tid med høyere intensitet. Hvor god kapasitet avhenger av hvor effektiv kroppen er til å transportere oksygenrikt blod til muskelcellene. Dette omfatter kapasitet i luftveiene, lungenes evne til gassveksling av oksygen og karbondioksyd mellom luft og blod, blodets evne til å bære oksygen, og om blodåresystemet har nok blodkar til å sirkulere blodet ut i muskulaturen. Siden din aerobe kapasitet er begrenset, må hjertet jobbe hardt for å tilføre nok oksygenrikt blod til muskelcellene dine selv om du jogger rolig.

Trene opp aerob kapasitet når du har høy puls ved jogging

Du må trene opp din aerobe kapasitet når du har høy puls ved rolig jogg. Økt aerob kapasitet vil på sikt få pulsen din ned når du jogger, og hjertet vil få bedre kapasitet for å pumpe oksygenrikt blod gjennom kroppen.

Høy puls ved jogging

Når du har høy puls ved rolig jogg, er det viktig at du ikke trener for mye med denne intensiteten. Veksle heller mellom å gå jogge inntil den aerobe kapasiteten blir bedre og du kan jogge hele tiden. For mye trening med høy puls kan gjøre formen dårligere heller enn bedre, i tillegg til at du øker risikoen for å bli skadet. Hovedvekten av treningen din skal være med lav intensitet.

Relaterte artikler:

Jogging for å holde seg i form

Komme i gang med jogging

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE