20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Høy puls etter trening

Hovedårsaken til at pulsen holder seg høy etter at du har trent, kan være at treningen din var hard og kroppen har problemer med å kjøle seg ned.

Den enkleste løsningen på dette vil være å trene mindre hardt, men det er et dårlig valg, siden det vil redusere resultatene dine. I stedet kan følgende tips løse situasjonen din.

Hvis pulsen holder seg høy etter trening, opplever du et sammensatt problem, så å øve på tipsene du får her hver gang du trener, kan gi optimale resultater. Det er også viktig å merke seg at det ikke betyr noe hva slags trening du gjør. Hvis det er vanskelig, er dette svarene dine.

Kjøle ned mot slutten av treningsøkta

Kroppen din vil avkjøle seg selv over tid, men du kan hjelpe den med å gjøre det raskere. Mange har en tendens til å kutte ned på nedkjøling, fordi de er bekymret for at det skal gå ut over kvaliteten på treningsøkta, spesielt hvis de trener hardt.

En avkjøling er først og fremst for å hjelpe deg med å redusere pulsen og tøye deg, eller, for å være mer presis, forlenge muskelfibre som har blitt trukket sammen under treningen. Denne handlingen forbedrer kroppens evne til å komme seg utover det den vil gjøre naturlig, og pulsen din vil følge etter, det vil si gå ned.

Vær nøye med hydrering

Mangelfull hydrering er sannsynligvis den viktigste grunnen til at pulsen din holder seg høy etter trening. De fleste av oss er kronisk dehydrert og bør drikke mer vann. Selv om du ikke er kronisk dehydrert, øker treningsøktene dehydrering. Et av de første symptomene på dehydrering er forhøyet hjertefrekvens. Dehydrering kan også føre til at hjertefrekvensen ikke går så høyt som du ønsker under treningsøktene, men ikke blir forvirret, det er en del av det samme problemet. Når du er dehydrert, fungerer ikke hjertet ditt riktig. Det betyr at det ikke vil gå så høyt eller så lavt som det burde.

Den beste hydratiseringsstrategien er å drikke et glass vann så snart du våkner og fortsette å drikke vann gjennom hele dagen. Imidlertid bør du ikke drikke noe nærmere enn 2 timer før leggetid. Under trening tømmes du raskere for væske, og det er derfor de fleste som trener blir dehydrert. Du har sikkert også hørt at elektrolytter, eller kroppssalter, er en viktig del av hydrering. Dette stemmer, men vi ser på dem som en del av ernæringen.

Ha en ernæringsstrategi

Riktig ernæring hjelper kroppen din til å gjenoppbygges raskt etter trening, og bremser hvor raskt du bryter ned muskelceller under trening. En riktig ernæringsstrategi kan hjelpe deg med å komme deg mye raskere.

Du bør gå ordentlig hydrert inn i treningen, som ikke bare inkluderer vann, men også elektrolytter. Elektrolytter er en rekke mineraler, primært natrium og kalium. De fleste får nok salt i kostholdet sitt – for mye faktisk – men sunne mennesker får ofte for lite fordi de spiser lite bearbeidet mat. Hvis du har et sunt kosthold med hele matvarer, får du sannsynligvis nok salt til daglig aktivitet, men ikke nok til trening. Det er sjeldent et problem for mosjonister som trener moderat, men kan være det for de som trener mye.

Gi kroppen din riktig drivstoff før, under og etter trening

Treningsytelse og restitusjon er den største innflytelsen på hvor raskt kroppen din oppnår resultater. Viktige tidspunkt for drivstoff for disse er før og etter trening. Å starte en treningsøkt med riktig drivstoff forbedrer din evne til å trene hardere. Riktig drivstoff etter trening er når kroppens blodsukker (teknisk kalt glukose og glykogen) vil øke restitusjonen (opp til 400% ifølge noen studier). Jo raskere du kommer deg, desto raskere bremses går pulsen ned.

Til slutt forblir kroppens hjertefrekvens høy etter trening basert på hvordan kroppen din blir frisk. Dette kan påvirkes av å kjøle seg ordentlig ned, hydrere helt og følge en diett som inkluderer strategier for ernæring før, under og etter trening.

Relaterte artikler:

Hvor høy puls bør du ha når du trener aerob utholdenhet

Høy puls ved trening

Om forfatteren


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!