20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT

Hovne lymfeknuter stress

Hvis du føler deg stresset, kan du ha fysiske symptomer i tillegg til mentalt og emosjonelt stress. Lær mer om hovne lymfeknuter og stress.

Hovne lymfeknuter stress

Stress kan påvirke mange forskjellige områder av kroppen, noe som kan føre til symptomer, inkludert fysisk smerte, muskelspenninger, tretthet, endringer i søvn og appetitt og mye mer. I tillegg til disse symptomene, kan et mindre vanlig, men fortsatt betydelig symptom på angst være hovne lymfeknuter. Mens hovne lymfeknuter kan være forårsaket av en rekke andre sykdommer, inkludert streptokokker i hals, mononukleose, og til og med kreft, er de også et mulig symptom på stress og angst. Hvis du lider av hovne lymfeknuter og ikke er sikker på årsaken, må du ta kontakt med legen din for å finne ut hva det beste behandlingsforløpet er.

Amerikansk ginseng har fra gamle dager vært brukt ved stress.

Hvordan stress forårsaker hovne lymfeknuter

Lymfeknuter er små organer som ligger i hele kroppen som er en del av immunforsvaret. De hjelper til med å beskytte kroppen mot sykdom og sykdommer ved å filtrere ut skadelige stoffer. Det er grupper av lymfeknuter, spesielt konsentrert i nakken, overkroppen, brystet og andre områder av kroppen. Lymfeknuter lagrer også hvite blodlegemer, som bekjemper skadelige bakterier og andre partikler for å holde kroppen sunn og trygg mot sykdom.

Når kroppen er utsatt for stress eller infeksjon, kan lymfeknuter hovne opp og bli større enn vanlig. Lymfeknuter kan også bli ømme å berøre og kan være ledsaget av feber, sår hals og andre relaterte symptomer. I de fleste tilfeller går lymfeknuter tilbake til normal størrelse når kroppen har bekjempet smittekilden eller sykdommen.

Hovne lymfeknuter kan noen ganger være forårsaket av stress, og er et eksempel på et fysisk symptom som skyldes mental sykdom. Mens prosessen der stress og angst forårsaker lymfeknuter er uklar, spesielt når andre fysiske symptomer på stress er til stede. Selv om det ikke er noen direkte kobling mellom hovne lymfeknuter og stress, kan hovne lymfeknuter eller opplevd sårhet der lymfeknuter er, være et resultat av stress, angst eller andre psykiske sykdommer.

Det kan være en kobling mellom stress og dårligere immunforsvar, noe som betyr at lymfeknuter må jobbe hardere for å beskytte kroppen. På grunn av et dårligere immunforsvar, kan kroppen også ha større sannsynlighet for å oppleve milde sykdommer, inkludert forkjølelse, feber og infeksjoner forbundet med hovent lymfe. Hovne lymfeknuter kan også være et resultat av stressangst, noe som får folk til å oppleve sykdommer, selv når de er friske og sunne. Muskelspenninger, et vanlig symptom på stress, kan også etterligne følelsen av hovne lymfeknuter når nakken blir anspent.

I tillegg til disse spesifikke symptomene, kan angst forårsake en rekke fysiske symptomer i kroppen relatert til lymfeknuter, og symptomene kan variere fra person til person. Hvis du ikke er sikker på om de hovne lymfeknuter eller andre fysiske symptomer kommer av stress og angst eller en annen sykdom, må du ta kontakt med en medisinsk helsepersonell for å forsikre deg om at det ikke er noe mer alvorlig. Hvis de hovne lymfeknuter er forårsaket av stress, kan du sjekke ut mulige behandlingsalternativer, inkludert medisiner, terapi og livsstilsendringer.

Relaterte artikler:

Syk av stress på jobb

Autoimmune sykdommer og stress

Om forfatteren

Legg inn kommentar

20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%