Hoste etter trening

Når du har et etablert treningsregime, for eksempel løping, vil du vanligvis ikke avbryte rutinen. Men hva hvis du ikke føler deg bra og har utviklet en hoste?

Noen ganger er det greit å løpe med hoste, og noen ganger er det i din beste interesse å ikke gjøre det.

Hoste etter trening

En generell veiledning for trening og sykdom kan være å bestemme om plagene sitter over nakken eller under nakken:

  • Over nakken: Trening er vanligvis OK hvis symptomene dine er over nakken. Dette inkluderer nesetetthet, en rennende nese, nysing eller en og annen tørr hoste under eller etter trening.
  • Under nakken. Ta en pause fra løping og annen trening hvis tegn og symptomer er under nakken. Dette inkluderer plager i mage og lunger m.m.

Selv om symptomene er over nakken, bør du vurdere å kutte ned på mengden og intensiteten på treningen. En rolig joggetur eller gåtur kan være mer passende enn å presse på med harde treningsøkter.

Ulike typer hoste under og etter trening

Du bør også følge nøye med på hva slags hoste du har under og etter trening.

Tørrhoste

En tørr hoste produserer ikke slim eller slim. De er ofte forårsaket av luftveisirriterende stoffer. En tørrhoste kalles også en ikke-produktiv hoste. Hvis du har en og annen tørr hoste, er det sannsynligvis greit å trene.

Produktiv hoste

En produktiv hoste er en som får deg til å hoste slim eller slim. Hvis du har en produktiv hoste som forstyrrer pusten, spesielt når pulsen er høy, kan du vurdere å utsette treningen til du har blitt bedre.

Hva om hosten ikke forsvinner?

Hvis en hoste varer i tre uker eller mindre, blir den referert til som en akutt hoste. En hoste som varer lenger enn åtte uker blir referert til som en kronisk hoste.

Vanlige årsaker til akutt hoste inkluderer:

  • influensa
  • forkjølelse
  • lungebetennelse

Vanlige årsaker til kronisk hoste inkluderer:

  • bronkitt
  • allergi
  • gastroøsofageal reflukssykdom
  • astma

Vil det å ta fri ødelegge treningen?

Du kan bekymre deg for at å ta noen dager fri fra trening vil føre til tap av ytelse. Seriøse løpere kan være bekymret for redusert VO2-maks, som måling av den maksimale mengden oksygen du kan transportere og bruke under intens trening. Imidlertid vil det for veltrente idrettsutøvere bare forekomme en minimal reduksjon i VO2-maks de første 10 dagene av inaktivitet.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Relaterte artikler:

Trening når man er syk

Trening ved forkjølelse

Trene vekk forkjølelse

Om forfatteren

Legg inn kommentar