20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Hjertebank av sukker

Sukker kan for noen mennesker øke hjertefrekvensen og gi hjertebank. Lær mer om hvilken påvirkning sukker har på kroppen.

Hjertebank av sukker

Forskning er blandet om de umiddelbare effektene av sukker på hjerterytmen, men antyder at sukker kan påvirke hjertefrekvensen på kort og lang sikt via varierte mekanismer.

Sukker som drivstoff

Kroppen din trenger drivstoff for å fungere. Maten du spiser er drivstoffet. Den fordøyes og omdannes til glukose, en form for blodsukker, som deretter brukes av celler til energien som kreves for alt kroppen din gjør. Alt fra å tenke, puste og løpe.

Noen matvarer, referert til som mat med høy glykemisk indeks (GI), omdannes raskere til glukose enn andre matvarer. Sukker er en høy GI. Når du bruker bearbeidet sukker, kan det konverteres til blodsukker i løpet av få minutter. Denne korte tiden som kreves for å konvertere sukker til blodsukker er en grunn til at folk vender seg til søtsaker for en rask snacks. Komplekse karbohydrater som grønnsaker og frukt, eller proteiner inkludert nøtter, fisk og kjøtt, tar mye lengre tid for å bli omdannet til cellulært drivstoff.

Umiddelbare effekter av sukkermetabolisme

Når blodsukkeret er høyt, frigjør bukspyttkjertelen insulin, som deretter hjelper til med å transportere glukose inn i muskel- eller leverceller. Der brukes den til energi. Hvis det er mer glukose til stede enn nødvendig, hjelper insulin glukosen å lagres i fettvev som fett for potensielle fremtidige energibehov. En øyeblikkelig effekt av nedbrytning og omdannelse av glukose til celleenergi, er en økt metabolisme, som kan manifestere seg i form av økt hjertefrekvens eller hjertebank, høyt blodtrykk eller annen form for opphisselse som økt mental årvåkenhet.

En studie fant at deltakerne hadde større økning i hjerterytme og presterte bedre når de fikk mentale oppgaver etter de hadde glukose enn kontrollpersoner som utførte de samme oppgavene uten glukose. Mennesker har individualisert respons på økt metabolisme, så sukker kan ikke alltid føre til en merkbar endring i hjerterytmen for alle individer. glukoseadministrasjon. Selv om denne studien ser ut til å indikere at sukker kan ha en effekt på hjerterytmen, var dette en liten studie (14 deltakere), og ytterligere studier er ikke blitt utført for å evaluere sukkerinntak og påvirkning på hjerterytmen.

Lavt blodsukker

Når insulin har eliminert glukose fra blodet, er det en tilstand med lavt blodsukker. Personer med diabetes eller med andre metabolske tilstander som reaktiv hypoglykemi eller postprandial reaktiv hyperinsulinemi kan oppleve et plutselig krasj i blodsukkeret, fordi bukspyttkjertelen overreagerer tilstedeværelsen av blodsukker og frigjør for mye insulin. Reaksjon i bukspyttkjertelen utløser en kavalkade av hormoner, inkludert frigjøring av stresshormoner som epinefrin av hypofysen. Disse stresshormonene stimulerer det sympatiske nervesystemet og forårsaker fysiologisk opphisselse som blant annet kan omfatte hjertebank, økt blodtrykk, hyperaktivitet, angst og irritabilitet.

Langsiktige helsekonsekvenser

Sukker utgjør i snitt omtrent 14 prosent av kaloriinntaket. Sannheten er at besettelsen av sukker, sammen med en økende motvilje mot trening, har ført til en fedmeepidemi. Husk at insulin konverterer blodsukker det ikke kan bruke for umiddelbar energi til fett. Den ekstra tyngden du bærer belaster hjertet ditt og bidrar til økende risiko for hjertesykdom – inkludert hypertensjon, høyt blodtrykk og forhøyet hjertefrekvens. Epidemiologiske bevis indikerer at sukker kan påvirke hjertefrekvensen og helsen ved å øke risikoen for å utvikle diabetes type 2 og hjerte- og karsykdommer.

Å holde hjertet sunt

Du kan dra nytte av den økte mentale og fysiske energien som maten gir, uten å stresse det metabolske systemet eller utgjøre en risiko for ditt hjerte- og karsystem. Minimere forbruket av enkle sukkerarter og stivelse, og konsumere i stedet komplekse karbohydrater som frukt, grønnsaker og fullkornsmat. Disse matvarene tar lengre tid å frigjøre sukker i blodet og gir hjernen og kroppen din en jevn kilde til glukose.

Relaterte artikler:

Diabetes sukker

Luft i magen av sukker

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!