HIIT trening på tredemølle

Å gjennomføre HIIT trening på tredemølle kan være en effektiv måte trene løping med tilnærmet maksimal intensitet.

Hva er HIIT trening?

HIIT trening er en måte å trene opp aerob utholdenhet på, der du veksler mellom korte intervaller med intens anaerob trening, og «pauser» der du trener med moderat intensitet. HIIT treningen opprettholder du inntil du er for utmattet til å fortsette. Selv om det ikke er noen bestemt varighet på HIIT trening, varer disse intense treningsøktene vanligvis under 30 minutter, med tider som varierer basert på en den enkeltes formnivå. Varigheten av HIIT intervalltrening vil naturlig avhenge av intensiteten på intervallene.

Fordeler med HIIT trening med tredemølle

Det kan være flere fordeler med HIIT trening på mølle. Det er enkelt å kontrollere fart og intensitet når du trener HIIT på tredemølle, og du kan legge inn en økning i fart gradvis, enten manuelt eller automatisk. Du kan legge inn stigning på mølla, slik at du raskere kommer opp i høy intensitet. På tredemølle kan du gjennomføre HIIT intervaller uansett årstid. Å gjennomføre HIIT intervalltrening ute når det er snø og is kan være krevende. I og med at HIIT trening er av relativt kort varighet, egner det seg godt å gjennomføre denne type trening på tredemølle.

Hvordan du kan gjennomføre HIIT intervalltrening på tredemølle

Sørg for at du har en tredemølle som har tilstrekkelig hastighet, slik at du kommer opp i den intensiteten du ønsker. Det er ikke noe problem i et treningsstudio, men er noe du må passe på dersom du planlegger innkjøp av ny tredemølle. Ha en skikkelig oppvarming i forkant, der du jogger rolig i 15-20 minutter. Avslutte oppvarmingen med 2-3 raske stigningsløp. Gjennomføre HIIT intervaller som varer alt fra 20-40 sekunder, der du løper tilnærmet med maksimal intensitet. Vær forsiktig dersom du justerer opp farten manuelt, slik at du ikke faller av mølla! Ha “pauser” på 10-20 sekunder, der løper med moderat intensitet. Om ønskelig kan du legge inn stigning på tredemøllen, for å simulere motbakker. Gjennomføre så mange intervaller du greier. Er du nybegynner, så kan det holde med 2-3 HIIT intervaller etter oppvarming, og ha en gradvis økning i antall repetisjoner fra gang til gang.

Relaterte artikler:

Effekt av HIIT trening

HIIT trening for nybegynnere


Om forfatteren

Legg inn kommentar