HIIT trening hjemme

HIIT-trening innebærer intense bevegelser med maks innsats etterfulgt av korte hvileperioder. Lær mer om effektiv HIIT trening hjemme.

Disse intervallene er en dokumentert måte å forbedre både kardiovaskulær helse og atletisk ytelse. Du vil forbrenne kalorier raskt, og forbrenningen fortsetter lenge etter at treningen er avsluttet. Det er ideelt hvis du ikke vil bruke timer på å trene – noe som virker sannsynlig nok hvis du trener hjemme. Siden de fleste HIIT-treningsøktene varer maksimalt 20 minutter, kan du gjøre det midt på arbeidsdagen når du trenger en pause, før du fokuserer på hva som må gjøres videre.

Hvert intervall kan variere fra noen få sekunder til noen minutter, etterfulgt av en hvileperiode. Hvile er like viktig som intervallene, og å kutte ned på hvile er den vanligste feilen blant de som gjennomfører HIIT. Disse treningsøktene er avhengige av å jobbe så hardt du kan, noe som krever en periode med restitusjon. Så hvor mye hvile er nok? Å hvile halve tiden det tar å gjennomføre intervallet, kan være et godt utgangspunkt.

HIIT-trening uten utstyr

Du kan gjennomføre tre sett med en fire-minutters Tabata, en stil med HIIT utviklet av den japanske professoren Dr. Izumi Tabata på slutten av 1990-tallet. Gjør hver av øvelsene nedenfor i 20 sekunder, hvile i 10 sekunder, og gjenta til du har trent i 4 minutter. Etter hvert sett hviler du to minutter før du går videre til det neste settet.

Burpee

Stå med føttene i hoftebredde fra hverandre. Huk ned og legg hendene på gulvet, og hopp føttene tilbake slik at du er i en planke. Gjør en push-up. Hopp føttene tilbake til hendene, og hopp opp fra huk så høyt du kan.

Spensthopp

Begynn å stå med føttene litt bredere enn hoftebredde. Senk ned i en knebøy stilling til rumpa er rett under knærne. Hopp raskt opp, og land så mykt som mulig tilbake i en knebøy, uten å la knærne falle inn mot hverandre.

Planke kombinasjon

Gå ned i en høy plankeposisjon med skuldre over håndledd, og skap en rett linje fra skuldre til hæler. Engasjere kjernen. Etter 20 sekunder hviler du i 10 sekunder og går deretter i et hult grep. Begynn å ligge med ansiktet opp, med beina helt utstrakt og armene over hodet, en håndflate stablet oppå den andre. Engasjer magemusklene dine og rund ryggraden, løft hodet, nakken, skuldrene og beina fra gulvet for å lage en C-form med kroppen din. Armene dine skal holde seg forlenget langs ørene.

Relaterte artikler:

Null stress med HIIT trening

HIIT trening hver dag

Om forfatteren