Her er den mest effektive treningen

Det er ingen magi med trening, og du trenger ikke trene flere timer hver dag, men heller trene smart. Lær mer om mest effektive trening.

Når det er sagt, er eksperter enige om at ikke all trening har lik effekt. Noen er rett og slett mer effektive enn andre, enten de er målrettet mot flere muskelgrupper, egner seg for et bredt utvalg av kondisjonsnivåer, eller hjelper deg med å forbrenne kalorier mer effektivt.

Gå tur

Ethvert treningsprogram bør inneholde kondisjonstrening, som styrker hjertet og forbrenner kalorier. Og å gå er noe du kan gjøre hvor som helst, når som helst, uten annet utstyr enn et godt par sko. Det er ikke bare for nybegynnere, heller; Selv godt trente kan få en god trening fra å gå. Å ta en rask spasertur kan brenne opptil 500 kalorier i timen.

Intervalltrening

Enten du er en nybegynner eller en treningsveteran, er turgåer eller en aerob danser, hvis du legger intervalltrening til inn i din kondisjonstrening, øker du utholdenheten og hjelper deg med å gå ned i vekt. Varierende tempo i løpet av treningsøkten stimulerer det aerobe systemet til å tilpasse seg. Jo mer kraft det aerobe systemet har å gå på, jo mer kapasitet har du til å forbrenne kalorier.

Knebøy

Styrketrening er viktig, sier ekspertene. Jo mer muskler du har, jo større kapasitet har du til å forbrenne kalorier. Knebøy, som arbeider quadriceps, hamstrings og gluteals, er et utmerket eksempel. For best mulig effekt, hold føttene med skulderbreddes avstand fra hverandre og ryggen rett. Bøy knærne og senk ryggen. Kneet skal forbli over ankelen så mye som mulig.

Utfall

Som knebøy, fungerer utfall på alle de viktigste musklene i underkroppen: glutealer, quadriceps og hamstrings. Utfall er en flott øvelse fordi den etterligner etterligner det å gå, bare overdrevet. Utfall er litt mer avanserte enn knebøy, og hjelper deg med å forbedre balansen også. Ta et langt skritt fremover, hold ryggraden i en nøytral posisjon. Bøy det fremre kneet til omtrent 90 grader, med fokus på å holde vekten på bakre bein og slippe kneet på bakbenet mot gulvet.

Armhevninger

Push-ups kan gjøres på hvilket som helst treningsnivå. For de som er nybegynnere, start med å skyve fra kjøkkenbenken, deretter et skrivebord, en stol, gulvet med bøyde knær, og til slutt, gulvet på tærne. Slik gjør du en perfekt push-up: Legg hendene litt bredere enn skulderbredden fra hverandre. Plasser tærne eller knærne på gulvet, og prøv å lage en perfekt diagonal med kroppen din, fra skuldrene til knærne eller føttene. Hold glutene (rumpemusklene) og kjernen engasjert. Senk deretter ned og løft kroppen ved å bøye og rette albuene, holde overkroppen stabil gjennom hele.

Crunches

Hvem vil ikke ha en fast, flat mage? Eksperter sier at når det gjøres riktig, er crunches et godt valg å målrette mot dem. For en standard crunch, begynner du å ligge på ryggen med føttene flate mot gulvet og fingertuppene som støtter hodet. Trykk ned korsryggen og begynn øvelsen ved å engasjere kjernen og løfte skuldrene og korsryggen fra gulvet.

Teknikk

Øvelsene er kan være den mest effektive treningen du kan gjennomføre. God teknikk er viktig for best mulig effekt. Utfordringen er at dårlig teknikk kan endre hele øvelsen, legge vekt eller til og med belastning på andre områder enn beregnet, noe som i verste fall kan føre til skader. Hvis du er nybegynner, kan det være lurt å søke råd fra en trener – enten det er en personlig trener eller en trener på treningsstudioet ditt, for å være sikker på at teknikken din er trygg og riktig.

Relaterte artikler:

Effektiv trening for vektreduksjon

Effektiv trening på tredemølle for nybegynnere

Om forfatteren