Helvetesild og trening

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Trening kan bidra til å lindre stress som kan oppstå på grunn av helvetesild. Lær mer om hensyn du bør ta med tanke på helvetesild og trening.

Symptomer og behandling av helvetesild

Helvetesild er ofte diagnostisert hos personer over 50 år. Dette smertefulle viruset kan forårsake frysninger, hodepine, tretthet og prikkende følelser på huden. Hvis du har hatt vannkopper som barn, ligger viruset latent i kroppen. Når stress, sykdom eller andre ukjente triggere stimulerer dette viruset, kan det oppstå som helvetesild. Symptomer på helvetesild kan variere fra person til person, men inkluderer ofte hudrelaterte smerter, som væskefylte blemmer, kløe eller prikking og nummenhet. Hvis du opplever helvetesild, kan medisiner for å lindre smerter og redusere blemmer i huden, og avslapningsteknikker, for eksempel trening, bidra til å redusere stress og opprettholde god helse.

Helvetesild og trening

Smerter og hudutbrudd på grunn av helvetesild kan føre til at du føler deg trøtt og svak. Dette kan vanskeliggjøre anstrengende trening. Imidlertid kan stressavlastende trening være fordelaktig når du har helvetesild. Velg øvelser som Tai Chi, som innebærer langsomme, kontrollerte bevegelser, for å lindre stress og forbrenne kalorier.» Annen gode trening inkluderer svømming, sykling, yoga eller turgåing.

Tips når du trener med helvetesild

Mens du trener, er det en god idé å bruke løse klær som ikke gnir mot irritert hud når du har helvetesild. Påføring av talkum på blemmer før trening kan bidra til å redusere friksjonen mellom hud og klær. Du kan også ta et smertestillende middel, for eksempel ibuprofen eller naproxen, for å redusere helvetesildrelaterte smerter før du trener.

Både forebygging og behandling av helvetesild kan bli bedre gjennom en sunn livsstil. Sunt kosthold, regelmessig mosjon og lavt stressnivå kan ikke bare forhindre helvetesild, de kan redusere symptomer hvis helvetesild oppstår. Dette er spesielt gunstig dersom du er 50 år eller eldre.

Forholdsregler når du trener med helvetesild

Selv om helvetesild ikke er smittsomt for de som har hatt vannkopper, er du smittsom for de som ikke har hatt det. Derfor er det best å unngå trening der du har kontakt med andre når du har helvetesild, for eksempel i et treningsstudio.

Relaterte artikler:

Bronkitt og trening

Betablokker og trening

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar