Havregrynrisotto med asparges

0
18

Risotto med havregryn og asparges, kan være et sunt alternativ til tradisjonell risotto.

Gir 4 porsjoner
Tidsbruk: 30 minutter

Fullkornsrisotto laget med havre i stedet for tradisjonell ris, et raffinert korn med mindre fiber. Å lage risotto med stålkuttet havre gjør den ekstra sunn og deilig. Prøv den ferdige risottoen med litt revet parmesanost for ekstra smak.

Ingredienser

1½ ts ekstra jomfru olivenolje
1 kopp havregryn
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
2 kopper skiver asparges (1 «deler)
1 kopp skiver sopp (3 gram)
4 til 6 kopper grønnsaksbuljong, oppvarmet
Salt og malt svart pepper
2 ss hakket fersk flatbladpersille

Slik gjør du

Varm oljen i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett havre. Kok under omrøring ofte i 3 til 4 minutter. Tilsett løk, hvitløk, asparges og sopp. Rør kort til blid. Rør inn ¼ kopp buljong av gangen til den blir absorbert av havren. Fortsett å tilsette buljong i 20 minutter, eller til havren er kremaktig og al dente. Smak til med salt og pepper. Pynt med persillen.

Næringsinnhold

217 kalorier, 38 g karbohydrater, 6 g fiber, 9 g protein, 5 g totalt fett, 1 g mettet fett, 623 mg natrium.

Relaterte artikler: