HØSTSALG!

PÅ KLOKKER, BRILLER, SKO OG TURFAVORITTER!

OPPTIL 50%


Havregrøt etter trening

Havregrøt etter trening. Lær mer om hvilken mat du kan spise etter trening, for å fylle opp glykogenlagrene og sette i gang restitusjonen.

Havregrøt etter trening

En halv kopp havregryn inneholder 28 gram karbohydrater, og kan være en god mat etter trening. I motsetning til kornblandinger og hvitt brød, er karbohydratene i havregrøt komplekse. Komplekse karbohydrater tar det lenger tid å fordøye, noe som gjør deg mett lenger, og du unngår et brått fall i blodsukkeret, som skjer hvis du spiser søt mat eller inntar søt drikke etter trening. Havregrøt inneholder også rikelig med fiber og viktige næringsstoffer du trenger å fylle på med etter trening. Å spise nok karbohydrater hver dag vil bidra til at du kan trene hardere, og bedre absorbere stresset kroppen blir påført under trening. De fleste av oss har hørt at frokosten er det viktigste måltidet, så hvorfor ikke starte med en karbohydratrik frokost med havregrøt?

Havregrøt som frokost etter en løpetur

Hvorfor karbohydrater rett etter løpetrening? Du bruker glykogen som er lagrede karbohydrater, som hovedkilde når du løper. Så etter treningen trenger du å fylle opp igjen disse lagrene, slik at du har energi til neste treningsøkt, og også for å sette i gang restitusjonprosessen i kroppen din. Havregrøt er perfekt mat for de som trener løping om morgenen. Smaken og konsistensen på havregrøt gjøre den smakfull og lett og spise, og gjør det enklere å spise for de som har redusert apetitt etter trening. Havregrøt inneholder de karbohydratene du trenger for å fylle opp igjen glykogenlagrene, og også gjøre deg mett. Det ideelle forholdet mellom karbohydrater og proteiner etter utholdenhetstrening er 4 til 1 eller 3 til 1. En bolle med havregrøt med et egg vispet inn, toppet med banan, rosin eller eple, vil gi deg karbohydrater og proteiner i forholdet 4 til 1. 44-57 gram karbohydrater og 11 gram proteiner.

Relaterte artikler:

Mat etter trening

Den beste maten for løpere

Om forfatteren

Legg inn kommentar

SISTE SJANSE!


HØSTKUPP!

Av Spurt

SISTE SJANSE!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT AV FRITIDSSKO, LØPESKO OG FJELLSTØVLER!