20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Hastighet løping

Hastighet når du løper, eller tempo, er basert på en rekke faktorer. Disse inkluderer nåværende treningsnivå og genetikk. Beregne din hastighet når du løper.

Hvordan øke hastigheten

Hvis du vil forbedre gjennomsnittlig fart per kilometer, kan du prøve følgende treningsøkter for å øke hastigheten og bygge utholdenhet.

Intervalltrening

Varm opp i 10-15 minutter ved å jogge i lavt tempo. Ha deretter et tempo med høy intensitet (hvor du ikke kan føre en samtale komfortabelt) i 2 til 5 minutter. Jogge i like lang tid å komme deg. Gjenta 4 til 6 ganger. Gjør dette en eller to ganger i uken til du komfortabelt har nådd ønsket hastighet.

Tempotrening

Målet er å løpe i et tempo, eller et komfortabelt hardt tempo. Det skal være litt raskere enn målet ditt. Løp i dette tempoet i noen minutter, etterfulgt av flere minutters jogging. Arbeid opptil 10 til 15 minutter i tempo tilsvarende 5 km, og i 20 til 30 minutters løping i tempoet du ønsker å holde i et løp.

Motbakketrening

Hvis du planlegger å gjennomføre et løp som har bakker, er det viktig å trene i bakker. Velg en bakke med 5-7 grader helning. Løp i høyt tempo over en distanse tilsvarende 70-200 meter. Jogge ned igjen som pause. Gjenta flere ganger.

Beregne hastighet med SpurtRun

Kalkulere sluttid og distanse ved å legge inn tiden du bruker på 1 km. Løpekalkulatoren beregner raskt distanse og tid på en rekke distanser. I tillegg til å regne ut distanse og tid, estimerer kalkulatoren tiden du bruker for hver km, på distansene 5 og 10 km, halvmaraton og maraton. Du kan også splitte opp denne tiden i runder 1, 2, 5 og 10 km.

Legg inn distansen du ønsker og tiden du brukte. På bakgrunn av disse dataene beregner kalkulatoren gjennomsnittsfart per km, sluttid og distanse på rekke distanser. Også her får du kilometertid på 5 og 10 km, halvmaraton og maraton.

Relaterte artikler:

Hastighet når du løper

Hastighet på intervalltrening

Om forfatteren


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!