I RABATT PÅ SPORTSKLOKKER!

40%

FÅ OPPTIL

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

Hard hud under føttene kjerringråd

Hard hud som dannes på føttene er fotens måte å naturlig eksfoliere og fjerne døde hudceller på. Lær mer om kjerringråd for å fjerne hard hud under føttene.

999,-

SWEET PROTECTION

Supernaut PrimaLoft 

1 999,-

-50%

-50%

1 499,-

749,-

Se hele utvalget!

SWEET PROTECTION

Supernaut Windblock 

FJÄLLRÄVEN Abisko Midsummer Trousers

-40%

-40%

2 199,-

1 319,-

Se alle tilbudene!

FJÄLLRÄVEN Abisko Midsummer Pant 

1 319,-

2 199,-

Hard hud kan bygge seg opp på grunn av mangel på fuktighet hvis føttene dine stadig er i lukkede sko eller sokker, eller på grunn av friksjon ved å gå eller løpe. Det kan også dannes hvis du ikke regelmessig pleier, eksfolierer eller skrubber føttene.

3 475,-

5 999,-

-42%

GARMIN

Forerunner 745

GARMIN

Epix Gen 2

-23%

10 299,-

7 943,-

Hard hud på bunnen av foten kan virke tørr, sprukket eller løs. Det er vanligvis ikke smertefullt med mindre det er et resultat av fotsopp, eksem eller en annen type infeksjon. Hvis du mistenker at det er tilfelle, kontakt legen din for behandling. Ellers kan det være lurt å fjerne hard hud av kosmetiske årsaker eller fordi det er mer behagelig.

Pimpstein

En pimpstein er en naturlig lavastein som kan bidra til å fjerne død og hard hud fra føttene dine.

 • Dypp pimpsteinen i varmt vann. Du kan også bløtlegge føttene i varmt vann i 10 minutter for å myke dem opp.
 • Beveg steinen forsiktig i en sirkulær eller sideveis bevegelse rundt foten for å fjerne hard hud. Fokusere på å fjerne det øverste laget av huden og ikke hele området med hard hud, noe som vil bidra til å fremme sunn celleomsetning.
 • Påføre lotion eller olje etterpå for å myke opp føttene.

1 359,-

2 099,-

-35%

GARMIN

Forerunner 45

GARMIN

Fenix 6X Pro Solar

10 199,-

Bruk aldri pimpstein på skadede eller såre områder.

Parafinvoks

Mange salonger tilbyr parafinvoks som tillegg for en pedikyrbehandling. Parafinvoks er en myk voks som er smeltet ved en middels temperatur på rundt 51°C. Voksen bør ikke være varm nok til å brenne eller irritere huden din.

Du kan også gjøre en parafinvoksbehandling hjemme ved å bruke et parafinvoksbad, eller du kan smelte voksen i en kjele og deretter overføre den til en bolle for å dyppe føttene. Under en parafinvoksbehandling vil du dyppe føttene dine i voksen flere ganger. Etter at flere lag med voks er påført, pakk føttene inn i plast. Etter at voksen har stivnet, kan du fjerne voksen. Eventuell død hud på føttene dine vil bli fjernet sammen med voksen. Føttene dine skal føles myke etterpå.

Ikke bruk parafinvoks hvis:

 • du har dårlig blodsirkulasjon
 • du har utslett eller åpne sår på føttene
 • du har mistet følelsen i føttene, for eksempel fra diabetisk nevropati

Hvis du bruker parafinvoks hjemme, vær veldig forsiktig og overvåk temperaturen på voksen med et termometer.

Fotskrubb

De fleste apotek og apotek selger forskjellige fotskrubber over disk. Se etter en med granulat som hjelper til med å skrubbe bort hard hud. Eller du kan lage din egen ved å fortynne to spiseskjeer havsalt i like mengder babyolje og sitronsaft.

For å bruke en fotskrubb, påfør skrubben direkte på foten og gni forsiktig med håndflaten. Eller bruk med en fotskrubbebørste eller svamp for å fjerne hard hud. Skyll skrubben grundig med varmt vann etter bruk.

Havregrynskrubb

Du kan bruke havregryn til å lage en hjemmeeksfoliator for å fjerne hard hud på føttene. For å lage skrubben, bland like deler havregryn med rosevann eller melk for å lage en pasta.

 • Påføre skrubben på føttene og la stivne i opptil 20 til 30 minutter.
 • Bruk en fotbørste for å eksfoliere føttene.
 • Skyll med kaldt vann og la føttene tørke.
 • Påføre en fotkrem.

Utfør denne behandlingen annenhver dag for best resultat.

RABATT PÅ GARMIN SPORTSKLOKKER!

20-40%

Epsom saltbløtlegging eller skrubb

Epsom salt er en krystallform av magnesiumsulfat. Magnesiumsulfat er en mineralforbindelse. Du kan dynke føttene i Epsom-salt som er oppløst i vann. Det kan hjelpe med å eksfoliere og jevne ut tørre, sprukne føtter. Dette kan igjen bidra til å fjerne hard hud.

 • Lag en Epsom saltbløtlegging ved å helle 1/2 kopp salt i et fotbad eller en full kopp i et badekar fullt av varmt vann.
 • Slapp av og bløtlegge i opptil 20 minutter.
 • Du kan bruke en pimpstein eller fotbørste etterpå for å fjerne tørr hud.

For å lage en Epsom saltskrubb for føttene, i dusjen eller badekaret, bland en håndfull Epsom salt med en spiseskje bad eller olivenolje i hånden eller på en badesvamp. Gni forsiktig over våt hud for å eksfoliere, myke opp og fjerne hard hud før du skyller av med vann.

Eddikbløttlegging

Eddikbløtlegging kan bidra til å myke føttene og tillate deg å fjerne hard, tørr eller sprukket hud. Du kan bruke nesten alle typer eddik. Eplecidereddik eller hvit eddik er populære alternativer, og du kan allerede ha dem på kjøkkenet.

Bruk kaldt vann for å lage bløtleggingen, da varmt vann kan tørke ut huden mer. Bruk 1 del eddik til 2 deler vann som en generell retningslinje. Bløtlegge føttene i 5 til 10 minutter. Etter bløtleggingen kan du bruke en pimpstein for å fjerne hard eller løs hud. Påføre fuktighetskrem, vaselin eller kokosnøttolje før du tar på sokker for å forsegle fuktighet etter å ha bløtlagt eddik.

Gjør kun denne behandlingen noen få ganger i uken, da den kan tørke ut huden ytterligere.

Relaterte artikler:

Inngrodd tånegl fotterapeut

Fotvorte eller liktorn

Referanser

Om forfatteren

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

LUKK

50%

TEKSTIL OG SKO!

SPAR OPPTIL

60%

SKALLJAKKER

DUNJAKKER

TURBUKSER

SPAR

OPPTIL

LUKK

40-90%

RABATT PÅ KJENTE MERKEVARER!

GJØR ET KUPP!

LUKK

5 499,-

3 849,-

ARC'TERYX Magnus Coat herre

-30%

LUKK

6 999,-

4 899,-

ARC'TERYX Beta SV

-30%

LUKK

1 499,-

899,-

RAB Torque - turbukse dame

-40%