Halvmaraton under 1.45 med stigningsløp

0
256
Halvmaraton under 1.45 med stigningsløp
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

HØSTSALG!

X-LIFE.NO gir deg alt du trenger av treningsutstyr!

SPAR

3000,-

9 999,-

12 999,-

- 18 km/t

- 10 stigningsnivåer

- 12 forhåndsinnstilte program

- Threadflex dempesystem som gir 12% mykere demping enn asfalt

Lær mer om når og hvordan du kan bruke stigningsløp som effektiv trening under oppvarming og etter løpetrening med vekslende intensitet.

Hva er stigningsløp

Stigningsløp kan være progessiv løping på omtrent 100 meter, der du starter opp med rolig jogging og øker farten gradvis til cirka 90 prosent av maks hastighet. Deretter reduserer du farten gradvis før du stopper. Varigheten på et stigningsløp kan være rundt 20-30 sekunder, med tilsvarende tid som pause. Det er viktig at stigningsløpene er korte og ikke for harde. Prøv å løpe mest mulig avslappet når du gjennomfører stigningsløp.

Stigningsløp som en del av oppvarmingen

Stigningsløp kan også gjennomføres som en del av oppvarmingen, for å øke blodgjennomstrømmingen og få opp pulsen som en forberedelse på treningsøkta du skal gjennomføre. Når du skal trene intervall, er kroppen din ikke forberedt på trening med høyere intensitet. Stigningsløp venner kroppen gradvis til økt belastning, og forbereder deg også mentalt på trening med høyere belastning.

Stigningsløp etter rolig løp

Stigningsløp kan bidra til å friske opp muskulaturen etter rolig løping, og «vekke» muskulaturen mot slutten av treningsøkta. Stigningsløpene kan trigge de raske muskelfibrene, kan fremskynde restitusjon, og gjøre deg raskere klar for neste treningsøkt.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

HØSTSALG!

OKTOBERFEST HOS MILRAB

SPAR

OPPTIL

40%!


Stigningsløp etter harde treningsøkter

Det kan virke lite intuitivt å gjennomføre raske stigningsløp etter harde treningsøkter, men faktum er at stigningsløpene kan bidra til at du restituerer raskere i etterkant av treningsøkta. Økt blodgjennomstrømming kan gjøre at avfallsstoffer raskere blir transportert vekk fra muskulaturen.

Stigningsløp når du trener for halvmaraton under 1.45

Stigningsløp for halvmaraton under 1.45 kan bidra til at du restituerer raskere etter treningsøkter med vekslende intensitet. Stigningsløpene kan også gjøre det bedre forberedt til hardere treningsøkter, og gi deg bedre treningseffekt.

Relaterte artikler:

Intervalltrening for halvmaraton under 1.45

Treningsprogram for å løpe halvmaraton under 1.45

Annonse fra X-LIFE

HØSTSALG!

OPPTIL

45%

RABATT!