Halvmaraton under 1.45 med sprintintervaller

Sprintintervaller når du trener for halvmaraton kan gjøre deg raskere, og bidra til at du kan avslutte sterkt på distansen.

Hva er sprintintervaller

Sprintintervaller kan være raske intervaller med en lengde på alt fra 30-300 meter. For å opp farten kan det være hensiktsmessig å gjennomføre sprintervaller i flatt terreng med fast underlag eller bane. Intensiteten på sprintintervaller kan bli gjennomført med hard til maksimal intensitet, med lange, aktive pauser, der du går eller jogger. Antall repetisjoner tilpasses etter formnivå.

Trene sprintintervaller for halvmaraton

Sprintinterintervaller kan være effektiv trening på alle typer distanser, også lenger distanser som halvmaraton og maraton. Hurtigheten du trener opp med sprintintervaller, kan du få bruk for i avslutningen av et løp, eller ved temposkiftninger underveis i løpet.

Hvordan trene sprintervaller for halvmaraton under 1.45

Siden halvmaraton er en langdistanse, kan du gjennomføre sprintintervaller på 300-400 meter. Varme opp skikkelig i forkant, gjerne 15-20 minutter med rolig jogg og fartsøkninger. Avslutt med 2-3 stigningsløp for å forberede kroppen på belastningen som kommer. Gjennomføre sprintintervallene progressivt raskere, ved at du øker intensiteten innenfor hvert intervall, og fra ett intervall til det neste. Ha lange pauser mellom hvert sprintintervall. Jogge ned i 10 minutter avslutningsvis.

Halvmaraton under 1.45 med sprintintervaller

Legg gjerne inn sprintintervaller som avslutning på tempotrening eller en treningsøkt med langintervaller. Å trene sprintintervaller øker risikoen for skader. Det er derfor veldig viktig at du varmer opp skikkelig i forkant og gjennomfører intervallene progressivt raskere. Kjenner du antydning til smerter i legger eller lår så stopp.

Relaterte artikler:

Halvmaraton under 1.45 med fartslek

Tempotrening for halvmaraton under 1.45

Om forfatteren

Legg inn kommentar