Halvmaraton tid

Et halvmaraton er et utfordrende løp som kan ta alt fra litt over en time til flere timer å fullføre. Lær mer om tid på maraton og beregne tid med løpekalkulator.

Som med mange aspekter ved løping, varierer sluttidene sterkt avhengig av alder, kjønn, erfaring og hva slags trening som blir gjennomført i forkant. Enten du er i ferd med å løpe ditt første halvmaraton eller håper å slå din personlige rekord (PR), vil være avgjørende for hvordan du trener for halvmaraton.

Halvmaraton tider

Mannlige eliteløpere kan fullføre et halvmaraton på under en time, mens kvinnelige løpere i verdensklasse løper halvmaraton rundt 1 time og 10 minutter. De aller fleste som løper halvmaraton er ikke i nærheten av disse tidene. Gjennomsnittstidene for halvmaraton har vært 2:05:15 for menn og 2:23:48 for kvinner.

  • Elite menn: Under 60 minutter
  • Elite kvinner: 1:10
  • Gjennomsnittlig menn: 2:05
  • Gjennomsnittlige kvinner: 2:24

Spurtrun løpekalkulator

SpurtRun kan være et effektivt verktøy både når du skal trene og planlegge løp. Du kan raskt kalkulere tid per km og km/t. I tillegg kan du få en oversikt over kilometertid på en rekke kjente distanser, som du kan velge å splitte opp i 1, 2, 5 og 10 km intervaller.

Relaterte artikler:

Trening før halvmaraton

Trene til halvmaraton

Om forfatteren