20-50% RABATT!OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

Grunner til å bli vegetarianer

Hva en person kan gjøre for helsen, miljøet og for dyrevelferd, er å innføre et vegetarisk kosthold. Lær mer om grunner til å bli vegetarianer.

Redusere risikoen for hjertesykdom

Vegetariske dietter har en tendens til å være naturlig lavere i mettet fett og kolesterol, og har et høyere innhold av næringsstoffer enn de fleste kjøttbaserte dietter. Vegetarer har vist seg å ha 24% lavere risiko for å dø av hjertesykdom enn ikke-vegetarianere.

Kreftforebygging

Regelmessig inntak av et kosthold som inneholder frukt og grønnsaker er sterkt forbundet med redusert risiko for noen kreftformer. Det er bevis for at vegetarianere har en lavere total kreftfrekvens sammenlignet med befolkningen generelt.

Gå ned i vekt og hold vekten

I gjennomsnitt har vegetarianere en tendens til å ha en lavere kroppsmasseindeks (et mål på kroppsfett) enn kjøttetere. Mer enn to tredjedeler (68,8%) av befolkningen er overvektige. Oxford Vegetarian Study fant at BMI-nivåene er lavere hos vegetarianere i alle aldersgrupper og for både menn og kvinner. Vegetarianere kan ha lavere BMI på grunn av inntak av et kosthold som inneholder mye fiberrike og kalorifattige matvarer som frukt og grønnsaker

Lev lenger og redusere aldringsprosessen

En 12-årig Oxford-studie publisert i British Medical Journal fant at vegetarianere i snitt lever seks år lenger enn kjøttetere. Plantebaserte dietter er generelt rike på fiber, phytonutrients, antioksidanter, vitaminer og mineraler, som igjen styrker immunforsvaret og bremser aldringsprosessen. I tillegg kan et vegetarisk kosthold forhindre og reversere visse kroniske sykdommer, så det er fornuftig at vegetarianere har lengre levetid!

Unngå matforurensning

Kjøttmat kan inneholde forurensninger som hormoner, herbicider og plantevernmidler og antibiotika. Ettersom disse giftstoffene alle er fettløselige, konsentreres de i fettet i kjøttet fra dyrene. For ikke å nevne virus, bakterier og parasitter som salmonella, trichinella og andre ormer og toksoplasmose-parasitter.

Redusere global oppvarming

De forente nasjoner sa i sin rapport fra 2006 at husdyr genererer mer klimagasser enn alle biler og lastebiler i verden til sammen. Det meste av det kommer fra karbondioksid og metangass generert av gjødsel. Derfor er det viktigste trinnet et individ kan ta for å redusere den globale oppvarmingen, å innføre et vegetarisk kosthold.

Dyrevelferd

En vegetarisk livsstil vekker vår ånd av medfølelse og veileder oss mot et mildere samfunn der vi utøver moralske valg for å beskytte dyr, ikke utnytte dem.

Nyt variert, fargerik og deilig vegetarisk mat

Vegetariske måltider kan være velsmakende, raske og enkle å lage. I tillegg kan du lage noen av dine ikke-vegetariske favorittretter ved å erstatte med kjøttalternativer. Det er også mange vegetariske kokebøker tilgjengelig.

Relaterte artikler:

Hva er forskjellen på en veganer og vegetarianer

Hvordan bli vegetarianer

Om forfatteren

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

20-50% RABATT!