20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Grønne grønnsaker

Grønne grønnsaker er en viktig del av et sunt kosthold. De er fullpakket med vitaminer, mineraler og fiber, og har lite kalorier.

Å spise en diett rik på grønne grønnsaker kan gi mange helsemessige fordeler, inkludert redusert risiko for fedme, hjertesykdom, høyt blodtrykk og mental tilbakegang.

Grønnkål

Grønnkål er rik på mineraler, antioksidanter og vitaminer, spesielt vitamin A, C og K. For å få mest mulig utbytte spises den best rå, da matlaging reduserer næringsprofilen til grønnsaken.

Collard

Collard har tykke blader og er bitre i smaken. De er en av de beste kildene til vitamin K, kan redusere blodpropp og fremme sunne bein.

Spinat

Spinat er en populær bladgrønn grønnsak som kan brukes på en rekke måter. Det er en flott kilde til folat, som kan forhindre nevralrørsdefekter, som spina bifida, under graviditet.

Kål

Kål har tykke blader og kommer i forskjellige farger. Den har kreftbeskyttende egenskaper og kan gjøres om til surkål, som gir ytterligere helsemessige fordeler.

Blader på rødbeter

Rødbeter har spiselige grønne blader som finnes på tuppen av rødbetene. De er fulle av næringsstoffer, inkludert antioksidanter som kan støtte øyehelsen.

Brønnkarse

Brønnkarse har blitt brukt i urtemedisin i århundrer. Noen få prøverørstudier antyder at det kan være gunstig i kreftbehandling, men ingen studier på mennesker har bekreftet disse effektene.

Romaine salat

Romaine salat er en populær salat som finnes i mange salater. Den er rik på vitamin A og K, og en studie på rotter antyder at den kan forbedre blodlipidnivået.

Arugula

Arugula er en løvgrønn grønnsak som har flere forskjellige navn, blant annet rucola. Den er rik på vitaminer og naturlig forekommende nitrater, noe som kan bidra til å redusere blodtrykket og forbedre blodstrømmen.

Blader på kålrot

Bladene på kålrotplanten. Studier har funnet at de kan redusere stress i kroppen din og redusere risikoen for hjertesykdom, kreft og betennelse.

Relaterte artikler:

Hvorfor er grønnsaker sunt

Gode grunner til å spise grønnsaker

Om forfatteren


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!