20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Gravid uke 37 modningstegn

Når du er gravid i uke 37 er babyen tilnærmet fullt utviklet. Lær mer om modningstegn og symptomer når du er gravid i uke 37.

Et stykke tilbake da babyen din var på størrelse med et valmuefrø, lurte du sannsynligvis på hvordan det ville føles å være åtte eller ni måneder på vei. Nå vet du det. Livet føles kanskje ikke så behagelig i disse dager. Du kan ha hevelse og andre smerter, men det er verdt det; Snart skal du får møte babyen din.

Gravid uke 37 modningstegn

Etter 37 uker er babyen rundt 19 centimeter og veier 2-3 kilo. De viktigste organene er klare til å arbeide i den virkelige verden. Hjernen og lungene trenger fortsatt mer tid til å bli fullt modne, men hvis babyen din blir født i dag, er sjansen stor for at de vil være helt fine.

Utvikling til tvillinger i uke 37

Tvillingmødre har seks ganger større sannsynlighet å føde babyene sine for tidlig. Det er flere årsaker til at legen din kan velge å indusere eller planlegge et keisersnitt. Faktisk antyder forskere at mødre til flere velger å føde i uke 37 for å unngå komplikasjoner.

Symptomer når du er gravid i uke 37

I uke 37 kan symptomene dine sent i svangerskapet være mange, inkludert:

  • hevelser
  • kvalme
  • søvnvansker
  • sammentrekninger i livmoren

Ting du kan gjøre uke 37 for et sunt svangerskap

Hvis graviditeten ikke er den første, kan du bli overrasket over å høre at 37 uker ikke lenger anses som “fulltid” i den medisinske verdenen. Denne betegnelsen endret seg i 2013 da det ble utstedt fire nye definisjoner av “termin”:

  • Tidlig termin 37 uker til 38 uker, 6 dager
  • Hel periode 39 uker til 40 uker, 6 dager
  • Sen periode 41 uker til 41 uker, 6 dager
  • Etter en periode på 42 uker

Disse retningslinjene ble endret som svar på trender med planlagte induksjoner og keisersnitt. Resultatene til 39 ukers babyer er mye bedre enn de som ble født tidligere, da organene fortsetter å utvikle seg i løpet av den tiden. Med mindre det er en helserisiko for enten moren eller babyen, er det best å la babyen vokse frem til det har gått 40 uker.

Slutten av graviditeten kan være lang. Du kan føle deg spent og vil at din lille skal komme inn i verden noen uker for tidlig. Tålmodighet er den beste gaven du kan gi deg selv og babyen din.

Relaterte artikler:

Terminkalkulator unnfangelse

Vektkalkulator for gravide

Om forfatteren

Legg inn kommentar


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!