Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Gravid på første forsøk

Når du vil bli gravid, er det naturlig å håpe at det skjer raskt. Du kan bli gravid på første forsøk, men vanligvis vil det ta noe lenger tid.

Gravid på første forsøk

Du kjenner sikkert noen som ble gravid veldig enkelt, og det synes kanskje du også du burde bli. Du kan bli gravid med en gang, men det er ikke sikkert du kan. Det er viktig å vite hva som anses som normalt, så du ikke trenger å bekymre deg. 90% av parene blir gravid i løpet av 12 til 18 måneder.

Infertilitet defineres av leger som manglende evne til å bli gravid etter 12 måneder med hyppig, ubeskyttet sex (samleie), hvis du er under 35 år gammel. Hvis du er 35 år eller eldre, vil legene begynne å evaluere fruktbarheten din etter seks måneder med mislykkede graviditetsforsøk. Hvis du har regelmessige menstruasjoner, har du sannsynligvis eggløsning regelmessig. Du må vite at du er i den mest fruktbare perioden midt i syklusen. Det er da du slipper et egg. Du og partneren din bør ha hyppig sex i et antall dager midt i syklusen.

Rundt 25% av parene vil være gravide i slutten av den første måneden de prøver. Rundt 50% vil ha blitt gravide etter 6 måneder. Mellom 85 og 90% av parene vil ha blitt gravide etter et år. Av de som ikke er blitt gravid, vil noen fortsatt, uten noen spesifikk hjelp. Mange av dem vil det ikke.

Omtrent 10 til 15% av par er per definisjon infertile. Evaluering av infertilitet blir vanligvis ikke gjort før et helt år har gått. Dette er fordi de fleste vil ha blitt gravid da. Evaluering av infertilitet kan være pinlig for noen mennesker, dyrt og ukomfortabelt. Hvis man starter for tidlig, vil infertilitetsevaluering føre til testing av mennesker som ikke trenger det. Når kvinnen er 35 år eller eldre, bør en evaluering begynne om unnfangelsen ikke skjer på seks måneder.

Relaterte artikler:

Hvor lang tid tar det før man blir gravid

Blødninger etter samleie gravid

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE