Granolabarer med dadler og mandler

Prøv disse fantastiske granolabarene med mandler og dadler. Perfekt som energipåfyll etter langturen!

Tidsbruk: 1 time
Gir 16 porsjoner

Ingredienser

2/3 kopp (165 g) mandelsmør
1/2 kopp (125 ml) skummet melk
1/3 kopp (85 g) eplesaus, usøtet
1/3 kopp (110 ml) agavenektar
3 kopper (300 g) gammeldags havre
1 kopp (180 g) dadler, grovhakket
1 kopp (125 g) tørre mandler, grovhakket
2 ts (4 g) malt kanel
1/2 ts (1 g) malt muskatnøtt
1 teskje (6 g) natron

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 160 grader. Smør en ildfast form med oljespray, eventuelt dekk med bakepapir. Bland sammen mandelsmør, melk, eplemos og agavenektar i en liten kjele. Kok opp under omrøring på middels-lav varme til den er gjennomvarm. Rør sammen havre, dadler, mandler, kanel, muskat og natron i en stor bolle til det er godt blandet. Hell gradvis i den våte blandingen. Rør sammen til det er godt blandet. Fordel blandingen i den klargjorte ildfaste formen. Trykk med slikkepott for å får faste barer. Stekes i forvarmet ovn i 35 til 40 minutter. Avkjøles i pannen før du skjærer opp i granolabarer. Serveres eller oppbevares i en lufttett beholder.

Næringsinnhold

164 kalorier – Fett – 5,3 g Karbohydrater – 28,1 g Protein – 3,9 g Sodium – 110 mg.

Relaterte artikler:

Energibarer med tørkede tyttebær

Energibarer med honning

Om forfatteren

Legg inn kommentar