Granolabar med tørket frukt

0
93
Granolabar med tørket frukt

Sist oppdatert

Herlige granolabarer med tørket frukt. Perfekt som snacks før du skal ut å løpe, eller etter treningsturen for å fylle opp igjen energilagrene.

Tidsbruk: 40 minutter
Gir 16 porsjoner

Ingredienser

2 kopper (200 g) gammeldags havre
1 kopp (30 g) ris krispies
2/3 kopp (80 g) tørkede kirsebær
1/3 kopp (40 g) tørkede aprikoser
1/2 kopp (50 g) hvetekim
1/2 ts (1,5 g) salt
1/2 ts (1 g) malt kanel
1/2 kopp (50 g) valnøtter, hakket
2/3 kopp (225 ml) honning
1/2 kopp (160 ml) agavenektar
1/2 kopp (125 g) eplesaus, usøtet
2 ss (30 ml) kokosnøttolje
1 teskje (5 ml) vaniljeekstrakt
Matoljespray

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 160 grader. Dekke en bakepanne med folie eller bakepapir, og smør med oljespray. Rør sammen havre, riskrispies, tørket frukt, hvetekim, salt, kanel og hakkede valnøtter i en stor bolle. Bland honning, agavenektar, eplemos, kokosnøttolje og vaniljeekstrakt grundig i en middels stor bolle. Hell denne blandingen i de tørre ingrediensene. Rør om til de er godt blandet. Trykk blandingen jevnt inn i bakepannen. Stekes i ovnen i 25 til 30 minutter, eller til kantene begynner å bli gylne. Avkjøl helt i bakepannen før du skjærer i opp i granolabarer. Server eller legg barene i en lufttett beholder, eller pakk granolabarene hver for seg og oppbevar dem i kjøleskapet i inntil en uke.

Næringsinnhold

167 kalorier – Fett – 4,6 g Karbohydrater – 31,0 g Protein – 2,3 g natrium – 86 mg.

Relaterte artikler:

Müsli bar med sjokolade og mandel

Energibarer med tranebær og aprikos