Gode grunner til å spise grønnsaker

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Mange av oss er glad i mat som er fet, salt og fylt med sukker. Lær mer om gode grunner til at du bør spise mer grønnsaker og mindre usunn mat.

For noen mennesker er det å spise usunn mat et resultat av at de ikke vet hvilken mat som er bra eller dårlig. For andre kan det være utfordringer med å ha et sunt og balansert kosthold. Men det er viktig å huske at uansett om det er stress, sinne, kjedsomhet, ensomhet eller noe annet, så kan det ikke kompenseres med mat. Faktisk har et kosthold med mye bearbeidet mat og lite grønnsaker blitt assosiert med depresjon, mens et kosthold med mye ferske råvarer har vært knyttet til en forbedring av mental helse. Det er helt klart en lang liste med grunner til å ha mer grønnsaker i kostholdet ditt.

Du blir lykkeligere av mer grønnsaker

En ofte sitert 2016-studie viste at økt inntak av grønnsaker hadde sammeneheng med mer lykke og livsglede, og at det var en sterk sammenheng mellom å spise grønnsaker og bedret mental helse. Etter hvert som grønnsaker blir en viktigere del av kostholdet, kan lykke være en forandring før bestemte fysiske forandringer i kroppen som en følge av et sunnere kosthold.

Bedre kvalitet på søvn når du spiser grønnsaker

Flere studier har sett på sammenhengen mellom vegetabilsk forbruk og søvnlengde og kvalitet. Det er ingen overraskelse at mer grønnsaker i kostholdet fører til bedre søvn, da mikronæringsstoffene i grønnsaker er med på å fremme sunnere døgnrytmer. Bedre søvn betyr bedre arbeidsevne og effektivitet, så spis mer grønnsaker.

Bedre konsentrasjon med grønnsaker

Når blodsukkeret ikke er i balanse på grunn av overforbruk av sukker og sterkt raffinert mat, kan det føre til insulinresistens. Over tid, og spesielt hvis dette utvikler seg til type 2-diabetes, kan kan konsentrasjonen påvirkes negativt.

Grønnsaker er bra for hjernen

Grønnsaker som avokado, tomater, grønnkål og spinat har antioksidanter som er kjent for å bidra til å redusere betennelse og har evnen til å beskytte dine vitale organer som hjernen din. Disse næringsstoffene er også sentrale drivere for optimal hjernefunksjon og stabilt humør.

Grønnsaker gir deg mer energi

Grønne grønnsaker inneholder folat og andre B-vitaminer som bedrer stoffskiftet og følelsen av energi gjennom dagen. Det er enkelt å legge til en håndfull spinat når du varmer opp rester eller lager en smoothie.

Grønnsaker gir bedre fordøyelse

Som nevnt sikrer du ved å spise et kosthold rikt på grønnsaker, at du har nok fiber i kostholdet ditt. Fiber er ikke bare viktig for å holde blodsukkernivået i sjakk, men også for god fordøyelse. Hvis du ikke spiser nok grønnsaker, sa hun, vil du sannsynligvis oppleve oppblåsthet, forstoppelse og andre fordøyelsesproblemer.

Du sparer penger på å spise mer grønnsaker

Fyll opp handlekurven din med grønnsaker i stedet for bearbeidet mat og kjøtt, og se at kostnadene til mat går ned, mens kvaliteten på ernæring og helsen går opp. Å spise et kosthold rikt på grønnsaker betyr også at du sparer langsiktig, ettersom grønnsaker bidrar til generell helse på en måte som bearbeidet mat aldri vil kunne gjøre.

Grønnsaker gjør deg mer produktiv

Bearbeidet mat er vanedannende, og det kan være en stor distraksjon i livet ditt. Hvis du ikke kan komme i gang om morgenen uten en sukkerholdig kaffedrikk, eller du hele tiden tenker på kaker på pauserommet, kan det påvirke produktiviteten din på jobb. Når du bryter den avhengigheten ved å spise mer balanserte måltider, med mye grønnsaker, vil du kunne fokusere bedre på det du faktisk skal gjøre.

Relaterte artikler:

De 12 sunneste grønnsakene

Hvorfor spise grønnsaker

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar