Går ned i vekt gravid

0
484
Går ned i vekt gravid
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE
X-LIFE.NO gir deg alt du trenger av treningsutstyr!

ALT AV UTSTYR TIL

HJEMMETRENINGEN!

OPPTIL 40% RABATT!

Går du ned i vekt når du er gravid? Lær mer om årsaker til at du går ned i vekt når du er gravid, og hvorfor det ofte ikke er noe å bekymre seg for.

Vekttap under graviditet kan være bekymringsfullt for vordende mødre som vet hvor viktig det kan være for å holde babyen sunn og frisk. Men her er årsaler til at du kan gå ned i vekt mens du er gravid, og hvorfor det er helt trygt. Du forventer at vekten skal øke etter at du har blitt gravid, så det er naturlig å bekymre seg hvis den ikke gjør det. Men å gå ned i vekt tidlig i svangerskapet er faktisk ganske normalt, spesielt hvis du er plaget av morgenkvalme.

Vekttap i første trimester

Så mange som 80 prosent av gravide opplever en eller annen form for graviditetskvalme, noe som kan gjøre det krevende å spise og holde på maten. Det kan resultere i vektreduksjon. Vær trygg på at det å miste noen kilo på dette stadiet ikke har noen innvirkning på babyens utvikling. Under første trimester skal du heller ikke legge på deg så mye. Kvinner med normalvekt bør ikke øke vekten mer enn 1-2 kg totalt i løpet av første trimester. I løpet av uke 14 eller så vil normalt morgenkvalmen avta og appetitten vil trolig komme tilbake. På dette tidspunktet får flertallet av kvinnene som gikk ned i vekt en vektøkning.

Det eneste tilfellet der vekttap er et problem, er hvis det blir betydelig, som mer enn 10 prosent av den totale kroppsvekten. Hvis dette skjer, vil legen din sannsynligvis foreskrive medisiner for å lette på morgenkvalmen, slik at du kan spise igjen og begynne å gå opp i vekt på sunn måte.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

HØSTSALG!

OKTOBERFEST HOS MILRAB

SPAR

OPPTIL

40%!


Vekttap gjennom uke 40

Kvinner som er overvektige vil kanskje ikke få så mye ekstra vekt under graviditet, og skal ikke ha noen innvirkning på babyens utvikling. Noen av disse kvinnene vil kanskje gå opp bare fem kilo, eller i noen tilfeller til og med gå ned i vekt. Grunnen til det er at under graviditet går veldig lite av vekten til vekst og utvikling av babyen din. Det meste brukes til å bygge opp fettlagre, slik at du har energi til utfordringene som ligger foran (dvs. fødsel og amming). Hvis du allerede har lagret nok, vil du ikke legge på degn så mange kilo som kvinner som trenger å øke kroppsvekten.

Relaterte artikler:

Vektkalkulator for gravide

Gravid uke 37 modningstegn

Annonse fra X-LIFE

HØSTSALG!

OPPTIL

45%

RABATT!