Gå tur om vinteren

Vinteren kan være lang og kald, og motivasjonen for å går tur om vinteren vil kanskje være mer variabel. Lær hvordan du skal motivere deg for å gå tur om vinteren!

Hvorfor gå tur om vinteren

Å holde seg i god form hele året, også om vinteren, vil gi deg mer overskudd og gjøre at du føler deg bedre fysisk og psykisk. Å være i god form er ferskvare, og for at du skal opprettholde god form må gå turer regelmessig, også når det kaldt og snø og is på veiene. For at du skal opprettholde motivasjonen for å gå tur om vinteren, må du legge alt til rette, både med tanke på hvor du skal gå tur og hvordan du skal kle deg.

Riktig bekledning når du skal gå tur om vinteren

Går du rolige turer om vinteren, er du nødt til å kle deg skikkelig så du ikke fryser. Ha alltid et tynt lag med ull innerst, og fyll på med fleece og vindtett jakke og bukse hvis det er mye vind. Ullue og ullhansker eller votter er også viktig. Fingrene og føttene er der du begynner å fryse først. Ha sko som er gode å gå, som holder fuktighet ute. Skal du gå tur om vinteren i et høyere tempo, kan det være at du skal kle deg mindre. Test ut bekledning og finn ut hva som passer for deg.

Bruk sko som gir deg feste når du skal gå tur om vinteren

Skikkelig grep når du skal gå om vinteren, for at du skal føle deg trygg, uansett føreforhold. Er det isete veier bør du vurdere pigger under skoene. Er det snøføre kan du bruke sko med kraftig såle som gir skikkelig grep når du er ute og går om vinteren. Forholdene kan skifte mye i løpet av en vinter, og du må gjøre en vurdering på hva du skal ha på beina fra gåtur til gåtur.

Relaterte artikler:

Gå tur som trening

Fordeler med å gå tur

Om forfatteren

Legg inn kommentar