Gå som trening

Å gå er enkelt, gratis og en av de enkleste måtene å bli mer aktiv, gå ned i vekt og bli sunnere. Lær mer om å gå tur som trening.

Noen ganger oversett som trening, kan det å gå raskt å hjelpe deg med å bygge utholdenhet, forbrenne overflødige kalorier og gjøre hjertet ditt sunnere. Du trenger ikke å gå i flere timer. En rask 10-minutters daglig spasertur har mange helsemessige fordeler og teller som en del av de anbefalte 150 minuttene med ukentlig trening.

Før du begynner

Alle sko eller joggesko som er komfortable, gir tilstrekkelig støtte og ikke forårsaker blemmer, vil gjøre susen når du går tur. Hvis du går på jobb, kan du bruke dine vanlige arbeidsklær med et behagelig par sko og bytte sko når du kommer tilbake til jobb. På lange turer kan det være lurt å ha med litt vann og sunn snacks i en liten ryggsekk. Hvis du begynner å gå lengre turer regelmessig, kan det være lurt å investere i en vanntett jakke og noen spesialiserte tursko for mer utfordrende ruter.

Hvordan vet jeg om jeg går fort nok?

En rask spasertur er omtrent 5 km i timen, noe som er raskere enn en rolig spasertur. Du kan vite at du går raskt hvis du fremdeles kan snakke uanstrengt, men ikke synge.

Hva om jeg ikke er veldig aktiv?

Hvis du ikke er veldig aktiv, men klarer å gå, kan du øke hvor langt du går gradvis. Hvis leddene dine er et problem, sjekk om det lokale svømmebassenget ditt har treningskurs. Vannet hjelper til med å støtte leddene mens du beveger deg, og kan hjelpe deg med å styrke musklene. Hvis du ikke er aktiv på grunn av en medisinsk tilstand, kan du få råd om trening med funksjonshemming.

Hold motivasjonen oppe

Den enkleste måten å gå mer på er å gjøre å gå til en vane. Tenk på måter å inkludere gårurer i din daglige rutine.

Eksempler inkluderer:

  • gå til jobb
  • gå til butikken
  • bruk trappene i stedet for heisen
  • la bilen stå når skal forflytte deg over kortere distanser
  • gå med barna til skolen
  • gå en tur med en venn
  • gå en tur med familie eller venner etter middagen, eller en lenger søndagstur

Relaterte artikler:

Hvor mye forbrenner du med å gå tur

Gå tur om vinteren

Om forfatteren