Gå på tredemølle

Hvis du går mye kan du variere med å gå på tredemølle. Lær mer om hvordan du kan trene med å gå på mølle.

Gå på mølla

Å gjennomføre gåturer på tredemølle kan være like effektivt som å gå turer ute, og har du en tredemølle hjemme, kan det være effektivt å trene i en ellers travel hverdag. Å gå på tredemølle kan være effektivt fordi du kan legge inn stigning på mølla, og enkelt justere farten slik at du kan holde et jevnt tempo gjennom hele treningsøkta. Mange tredemøller har forhåndsdefinerte programmer, der du kan legge inn ruta som passer for deg når du skal gå på tredemølle. Du kan også lage din egen rute som passer for deg og ditt formnivå. Går du med lav intensitet, kan du kanskje se på tv eller lese en bok mens du går. Om vinteren når det er iskaldt ute, kan du gå på tredemølle inne i shorts og t-skjorte, noe som kan gjøre det enklere å gå turer om vinteren.

Hvordan gå på tredemølle

Når du går på tredemølle så kan du bruke samme teknikk som ute. Ha en rak holdning i kroppen og slapp av i skuldrene. Prøv å korte ned på stegene og bruke armene som pendler når du går. Å finne en rytme når du går på tredemølle er relativt enkelt, fordi du kan gå i et jevnt tempo bestemt av farten på mølla.

Prøv å variere treningen i den grad det er mulig når du skal gå på tredemølle. Variasjon er viktig både med tanke på ditt utbytte av treningen, og for opprettholde din motivasjon for å gå på mølle. Variere med å gå på tredemølle med lav og moderat til hard intensitet. Øke intensiteten når du går på tredemølle ved å øke farten og/eller stigningen på mølla. Å trene med rask gange i oppoverbakke på tredemølle kan være meget effektiv trening. Øke elevasjonen på tredemølla gradvis, slik at du får en gradvis høyere intensitet når du går på mølla. Pass på så du ikke faller av tredemølla når du går tur med bratt stigning. Bruker du et forhåndsdefinert treningsprogram på tredemølla, slipper du å justere elevasjon og fart mens du går.

BRILLESALG!

OPPTIL

-45%

Relaterte artikler:

Gå på tredemølle med stigning

Løping på tredemølle

Om forfatteren

Legg inn kommentar