Gå ned i vekt uten å trene

Å kutte kalorier ser ut til å fremme vekttap mer effektivt enn å øke treningsmengden. Lær mer om hvordan du kan gå ned i vekt uten å trene.

Nøkkelen til vekttap er å konsumere færre kalorier enn du forbrenner. For de fleste er det mulig å redusere kaloriinntaket i større grad enn det er å forbrenne flere kalorier gjennom økt trening. Grunnen er at å kutte kalorier gjennom kostholdsendringer generelt er mer effektivt for vekttap. Men å gjøre begge deler – kutte kalorier gjennom kostholdet og forbrenne kalorier gjennom trening – kan bidra til å gi deg vekttapet du ønsker, og ikke minst, opprettholde vekten du ønsker.

Hvis du går ned i vekt ved å gå ned med en slankekur, eller drastisk begrense deg til 400 til 800 kalorier om dagen, er det mer sannsynlig at du raskt kommer tilbake i vekt, ofte innen seks måneder etter at du slutter å slanke deg. Trening kan hjelpe deg med å opprettholde vekttapet. Studier viser at folk som går ned i vekt og holder vekten på lang sikt, gjennomfører regelmessig fysisk aktivitet.

Opprettholde vektnedgang i helger og ferier

Slanking kan være vanskelig når det er mange feiringer og snacks i helger og ferier.

Her er noen måter å få det til å fungere for deg:

  • Gjør små endringer. Se etter sunnere mat- og drikkevalg. Erstatt for eksempel sukkersøte drikker med kullsyrevann, og erstatt noen kaloririke matvarer med frukt og grønnsaker. Gå minst 10000 skritt daglig.
  • Hold deg selv ansvarlig. Hold oversikt over fremgangen din og avtale med noen som vil holde deg ansvarlig. Den personen kan være noen som støtter deg for at du skal nå målet ditt.
  • Hold det interessant. Prøv nye måter å spore matinntak på, eller les om sunnere livsstilsvalg.
  • Når du fokuserer på å opprettholde, ikke nødvendigvis å gå ned i vekt, kan du glede deg over helger og ferier.

Relaterte artikler:

Hvordan gå ned i vekt fort uten å trene

Hvordan bli tynnere uten å trene

Mayoclinic.org

Om forfatteren