Gå ned i vekt på 3 uker

Med mindre helsen din er i fare, er det ikke trygt eller tilrådelig å gå ned mer enn 3 kg i løpet av 3 uker. Det ideelle er kanskje halvparten, som er 0,5 kg ned i vekt per uke. Lær mer om hva du bør gjøre for å gå ned i vekt på 3 uker.

Hvis du håpet at vektnedgangen skulle være høyere, husk dette; Kroppen venner seg t til å være på en viss vekt og ønsker å opprettholde vekten, selv om det innebærer overvekt. Rask vekttap forvirrer kroppen og kan bremse stoffskiftet, noe som igjen kan føre til vektøkning. Derfor bør du ha en sunnere tilnærming ved å sette deg et mer beskjedent vekttapsmål, og skape gode vaner som vil hjelpe deg med å gå ned trygt i vekt, og opprettholde vekten du ønsker.

Tips

Ha som mål å gå ned mellom 0,5-1 kg i uken. En raskere hastighet kan redusere fettforbrennende muskler i stedet for fett, noe som kan sabotere vektnedgangen din i det lange løp.

Sett deg realistiske mål

Et ukentlig vekttapsmål på 0,5-1 kg er ideelt. Hvis du klarer å gå ned i vekt med denne hastigheten, forvente å gå ned mellom 1,5-3 kg i løpet av tre uker. Husk imidlertid at vekttap varierer mye fra person til person. Hvis du har noe vekttap, er du i rute, selv om vekttapet er mindre enn det du forventer.

Raten for vekttap er vanligvis basert på hvor lenge noen har vært overvektig, hormoner og natriuminntak. Nøkkelen er å ikke gi opp, men hvis du ikke ser noen resultater, må du gå over til et sunnere kosthold.

Spore kaloriene dine

Nøkkelen til å gå ned i vekt er å skape et kaloriunderskudd, som er et resultat av å innta færre kalorier enn du forbrenner. Hvis du kan holde kroppen i underskudd i løpet av hele tre uker, vil du lykkes med å gå ned i vekt.

0,5 kg fett består av ca 3500 kalorier. Hvis du planlegger å gå ned 0,5 kg per uke, må du skape et kaloriunderskudd på 3500 kalorier i løpet av syv dager, eller et gjennomsnitt på 500 kalorier per dag. For å gå ned 1 kg per uke, må du øke ditt daglige kaloriunderskudd til 1000 kalorier om dagen.

Trene for å gå ned i vekt

Å legge om til et sunt kosthold er en måte å skape et kaloriunderskudd på, men regelmessig mosjon er også viktig. De spesifikke øvelsene du legger til treningsrutinen din vil delvis avhenge av hva du liker og synes er praktisk, men treningsøkten bør ideelt sett inneholde både kondisjonstrening og styrketrening.

Eksempler på utholdenhetstrening inkluderer svømming, løping og aerobics, mens styrketrening inkluderer vekttrening og kroppsvektøvelser, som yoga eller pilates.

Din ukentlige treningsplan for vekttap bør ideelt sett inneholde minst et par styrketreningsøkter og minst 150 minutter med utholdenhetstrening, som er i tråd med retningslinjene for fysisk aktivitet.

Gled deg over små fremskritt

Selv om du øker mengden du trener, vil du betydelig forbedre sjansen for å gå ned noen kilo hvis du gjør sunne endringer i kostholdet ditt.

Start med noen få enkle justeringer som kan gjøre en stor forskjell:

  • Kutt ut brus og juice og drikk vann, farris, kaffe og te.
  • Kutt ut alkohol, som bare inneholder tomme kalorier og kan friste deg til å spise mer mens du drikker.
  • Unngå bearbeidet mat, som potetgull, til fordel for hel mat, som frukt og grønnsaker.
  • Ha som mål om tre balanserte måltider hver dag, sammen med en eller to sunne mellommåltider.

Hvert måltid og mellommåltid bør inneholde karbohydrater, protein og fett for å hjelpe kroppen å absorbere energi sakte uten å øke blodsukkeret.

Ha tålmodighet med prosessen. Vekttap er et maraton, ikke en sprint.

Relaterte artikler:

Mat og trening for å gå ned i vekt

Svømming som trening for å gå ned i vekt

Referanser

Om forfatteren