ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Gå ned 10 kg på 4 uker

Å gå ned 1 kg i uka vil kreve at du spiser 7000 færre kalorier. Vil det da være mulig å gå ned 10 kg på 4 uker, og vil det være forsvarlig?

Hvordan gå ned 10 kg på 4 uker?

Å gå ned 10 kg på 4 uker vil kreve at du i snitt går ned 2,5 i uka. Å gå ned 1 kg i uka betyr at du må redusere kaloriintaket med 7000 kalorier. Det betyr at du må spise 17500 færre kalorier i løpet av en uke for å gå ned 2,5 kg, eller 2500 kalorier per dag. For å oppnå en slik vektreduksjon er du nødt til å sulte deg. Å gå ned 2,5 kg per uke er ikke sunt, og å følge en slik diett vil føre til at du mister muskelmasse i tillegg til fett. I tillegg, hvis du prøver å kutte ut så mange kalorier hver dag, vil kroppen gå i sparebluss, noe som vil gjøre det enda vanskeligere å gå ned i vekt.

Ikke gå ned mer enn 1-2 kg i uka

Et sunt vekttap betyr å gå ned en maksimalt to kilo per uke. Det anses som trygt, og hjelper til med å forbedre sjansene dine for å opprettholde en sunn vekt på lang sikt. Å drastisk gå ned i vekt er ikke sunt, og vil bare føre til at kroppen din lagrer mer fett og mister muskelmasse.

En kilo kroppsfett tilsvarer rundt 7 000 kalorier. Du må forbrenne eller redusere kaloriinntaket med 1000 kalorier om dagen for å gå ned en kilo per uke. Du må doble denne innsatsen for å få vekten ned til to kilo hver uke. Det er ikke vanskelig å gjennomføre et slikt prosjekt vil være ekstremt krevende, i tillegg til at det er usunt.

Ikke sulte deg selv

En effektiv måte å gå ned i vekt på er å holde seg mett gjennom hele dagen. Hvis du må spise fem eller seks ganger om dagen, i stedet for bare tre, gjør du det. Å spise små måltider som inneholder 200 kalorier hver tredje til fjerde time, kan bidra til å forhindre sult, og holde motivasjonen intakt. I tillegg vil du fylle deg med kalorifattig mat som frukt og grønnsaker, slik at du kan spise mer og være mett.

Kombinere aerob trening med styrketrening

Å forbrenne 500 kalorier om dagen med trening vil hjelpe deg å miste rundt 2 kilo per måned. Trening, som styrketrening, kan også øke din mager muskelmasse og holde stoffskiftet høyt, noe som også øker fettforbrenningen. Det er viktig å kombinere kondisjonstrening og styrketrening for å fremme kontinuerlig fettforbrenning. En times sykling, løping, svømming eller styrketrening kan hjelpe deg med å forbrenne opptil 500 kalorier.

Spis mye grønnsaker og magert protein

Unngå svinekjøtt og storfekjøtt, og spis heller fisk og kylling. Fisk er spesielt nyttig for å gi kroppen sunne fettsyrer, og gi fordelaktig fett for bedre helse. Grønnsaker er næringsrike, og inneholder ikke mye kalorier. Spesielt bladgrønne grønnsaker er fullpakket med vitaminer og mineraler, og kan holde deg mett lenger.

Redusere daglig kaloriinntak med 500 kalorier

Å ta ut 500 kalorier fra ditt daglige forbruk er en effektiv måte å gå ned i vekt på. Å spise færre kalorier hver dag kan høres overveldende ut, men mange får i seg mye kalorier mer enn de er klar over. Ha kontroll på kaloriinntaket, og se hvilke matvarer du kan eliminere fra kostholdet ditt. Det er også viktig å overvåke porsjonene, og sørge for at du ikke spiser mer enn det kroppen trenger. Fjern raffinert sukker og bearbeidede karbohydrater, mens du øker inntaket av fiber og vann, fordi noen ganger kan et glass vann oppveie suget etter usunn mat i 30 minutter eller mer – nok tid til at suget går over.

Kutt ut søppelmat

Bli kvitt søppelmat helt. En person som følger et sunt kosthold kan noen ganger falle for fristelesen og spise junk, men det vil ikke forårsake betydelige ringvirkninger. Imidlertid, hvis du bare har fire uker på deg på å gå ned i vekt, så må søppelmat unngås for enhver pris.

Du må holde deg unna fet mat, fet og sukkerholdig mat, da dette vil bidra til å øke vekten. Alt som er stekt, smurt, sjokolade eller sukker-konservert, bør du holde deg unna. I tillegg må du lese etikettene. «Sunne» snacks som granolabarer og yoghurt, kan være fulle av sukker uten at du er klar over det.

Drikk kun vann

Vann inneholder null kalorier og kan hjelpe deg med å føle deg mett lenger. Vann skyller ut giftstoffene fra kroppen din, slik at du lettere kan gå ned i vekt. Dessuten kan vann gjøre huden din glødende og ungdommelig. Det gir også kroppen din energi gjennom hele dagen. Hvis du trenger en smakstilsatt drikke, kan du vurdere å tilføre frukt i vannet.

Relaterte artikler:

Hvor mange kalorier for å gå ned 1 kg i uka

Mat for å gå ned i vekt

Om forfatteren

Legg inn kommentar