HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


Gå en mil om dagen

For de fleste av oss er det ikke ubetydelig å gå 10 km hver dag. Denne avstanden er ikke bare utfordrende for kroppen din, men vil også ta en god del tid.

Gå 10 km om dagen for å forbrenne kalorier

Å øke treningen og skape en jevn treningsrutine vil bidra til å øke kaloriutgiftene hver dag.

Mengden kalorier som brennes mens du går, varierer fra person til person. I tillegg vil utenforstående faktorer som hastighet og stigning påvirke hvor mange kalorier du forbrenner på turen.

Generelt sett vil en person på 70 kg som går i et tempo på 15 minutter per kilometer, forbrenne rundt 500 kalorier på en10 km spasertur. En person på 84 kg vil forbrenne omtrent 600 kalorier og gå i samme hastighet i 10 km.

Å måle ditt eget gangtempo kan være utfordrende. Å bruke en gps-klokke eller en gåapp er en fin måte å måle tempoet, og gi deg et mer nøyaktig estimat på hvor mange kalorier du forbrenner under treningen.

I tillegg til vekttap, vil treningsøktene gi en rekke andre helsemessige fordeler. Å gå hver dag kan redusere stressnivået og holde knærne og leddene sunne. Raske gange kan til og med gjøre det mindre sannsynlig å dø av hjertesykdom enn å gå i et lavere tempo.

Mens det å gå 10 km om dagen er en fin måte å forbedre kardiovaskulær helse og øke kaloriforbrenningen din, er det sannsynligvis ikke nødvendig hver eneste dag. Målet kan være å gå mellom 150 og 300 minutter hver uke. I stedet for å gå 10 km hver dag, kan du fordele 150-300 minutters gange på de fleste dagene i uken.

Relaterte artikler:

Hvor mye forbrenner du med å gå tur

5 måter å gå tur som trening for bedre effekt

Om forfatteren

Av Spurt

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet