Gå deg slank

Gå deg slank. Lær mer om hvordan du kan gå turer med vekslende intensitet for å øke fettforbrenningen og gå ned i vekt.

Gå turer for å bli slank

Å gå turer kan være en effektiv form for mosjon, både for å holde seg i form og for å gå ned i vekt. For at du skal kunne gå ned i vekt med å gå, bør du gå turer med vekslende intensitet, der du veksler mellom å gå turer med lav, moderat og hard intensitet.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan gå deg slank.

Gå deg slank med varierende intensitet

Å trene med lav intensitet vil være viktig for å øke fettforbrenningen, noe som sammen med et sunt kosthold kan bidra til at du går ned i vekt. Når du går rolige turer, vil intensiteten vanligvis være svært lav, og for at du skal gå ned i vekt, må du gå mange timer hver dag. Det er det de færreste som har mulighet til, så du bør øke intensiteten på gåturene, for å du skal få fart på fettforbrenningen din. Det kan du blant annet gjøre ved å øke tempoet på noen av gåturene dine, slik at intensiteten blir høyere. En annen effektiv måte å få opp intensiteten, er å gå i motbakker, enten ved at du bruker motbakker i løypene du går i, eller at du trener ren motbakketrening, der du går i bratte motbakker med varierende lengde.

Gå deg slank i motbakker

Ta utgangspunkt i en bratt bakke med passende lengde. Gå fort opp bakken, og gå rolig ned igjen. Med en gang du er nede igjen, starter du på nytt. Bestem antall repetisjoner på forhånd. Gå rolig i 10 minutter avslutningsvis. Å trene på denne måten blir en mild form for motbakkeintervall, som kan gi deg trening med moderat til hard intensitet.

Gå deg slank i kuperte løyper

Ta utgangspunkt i en løype med en passende lengde. Gå rolig i de lette partiene av løypa, mens du øker intensiteten i motbakkene. Ved å trene på denne måten får du en naturlig variasjon i intensiteten, der de flate partiene blir gått med lav intensitet, mens motbakkene blir gått med moderat til hard intensitet. Treningen blir ikke for hard når du går på denne måten, fordi du henter deg inn igjen i de lettere partiene av løypa.

Gå deg slank

Når du veksler mellom å gå turer med lav, moderat, og kanskje hard intensitet, er det viktig at du restituerer etter gåturer i høyt tempo. Det kan du gjøre enten ved å ta en hviledag etter en mer krevende gåtur, eller å gå en rolig tur dagen etter en mer krevende. På den måten sikrer du at kroppe får hentet seg inn igjen. Selv om det skal mye til for å bli skadet, dersom du er normalt god form og ikke overvektig, er det likevel viktig at du tar restitusjon på alvor.

Relaterte artikler:

Gå tur som trening

Gå og jogge

Om forfatteren

Legg inn kommentar