Gå deg i form

Gå deg i form. Lær mer om hvordan du kan gå deg i form gjennom å gå regelmessig i variert terreng med vekslende intensitet.

Hvordan gå deg i form

Å gå er lavterskeltrening som de aller fleste er i stand til, og kan være en effektiv og motiverende måte å trene på. For at du skal ha best mulig treningseffekt av å gå, bør du variere treningen med hvor du går og med hvilken intensitet.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan gå deg i form med å variere hvor og med hvilken intensitet du går turer.

Gå tur med vekslende intensitet

Å legge inn gåturer med høyere intensitet kan bidra til økt utholdenhet og høyere fettforbrenning. Dersom du legger inn 1-3 gåturer hver uke, der du går med høyere intensitet i perioder av gåturen, kan det gi deg god treningseffekt. En effektiv og naturlig måte å få til dette på er å gå i motbakker. Her vil pulsen mer naturlig gå opp, og du trenger ikke nødvendigvis gå i så høyt tempo for å få opp pulsen.

Gå tur regelmessig

Å gå tur regelmessig, gjerne hver dag, vil bidra at du får kontinuitet i treningen. På sikt vil det gjøre trening med å gå turer til en vane. Det å gå turer regelmessig vil også sikre en bedre treningseffekt, og også sørge for at forbrenningen din holder seg jevnt høyere. Det kan være viktig dersom du har som mål å gå ned i vekt med å gå turer.

Hvordan gå deg i form i kupert terreng

Ta utgangspunkt i en løype med en passende lengde. Gå rolig i de lette partiene av løypa, mens du øker intensiteten i motbakkene. Ved å trene på denne måten får du en naturlig variasjon i intensiteten, der de flate partiene blir gått med lav intensitet, mens motbakkene blir gått med moderat til hard intensitet. Treningen blir ikke for hard når du går på denne måten, fordi du henter deg inn igjen i de lettere partiene av løypa.

Hvordan gå deg i form med å trene i motbakker

Ta utgangspunkt i en bratt bakke med passende lengde. Gå fort opp bakken, og gå rolig ned igjen. Med en gang du er nede igjen, starter du på nytt. Bestem antall repetisjoner på forhånd. Gå rolig i 10 minutter avslutningsvis. Å trene på denne måten blir en mild form for motbakkeintervall, som kan gi deg trening med moderat til hard intensitet.

Gå deg i form

Selv om du legger inn gåturer vekslende intensitet, skal likevel hovedvekten av gåturene være med lav intensitet. Det gjør du enkelt ved å gjennomføre disse turene i lett terreng, eller med lavere tempo dersom terrenget er mer kupert. Treningseffekten du får ut av å gå med vekslende intensitet, og det å gå turer regelmessig, kan være tilnærmet like god som om du jogger 2-3 ganger hver uke.

Om forfatteren

Legg inn kommentar