Frukt med mest C vitamin

Det er flere frukt som har høyere vitamin C-innhold enn til og med appelsin. Lær mer om hvilken frukt som har mest C vitamin.

Frukt med mest C vitamin

Viktigheten av C-vitamin kan ikke overdrives, spesielt ikke i vintersesongen. Bortsett fra å opprettholde den generelle sunne funksjonen i kroppen, har dette vitaminet en rekke helsemessige fordeler. Appelsin- og sitrusfrukter er kongene av vitamin C, ettersom de er kjent for å inneholde høye mengder. Det sies at en enkelt appelsin kan oppfylle en betydelig del av anbefalt kostholdsgodtgjørelse av vitamin C. Men visste du at det er mange flere frukt som er høyere i vitamin C-innhold enn til og med en hel appelsin?

Her er frukt som har mer C-vitamin enn appelsin:

Guava

Gule og røde frukter er vanligvis godkjent for å ha høyt vitamininnhold, men guava er en frukt som er unntaket. En enkelt guava-frukt, som veier 100 gram, har over 200 mg vitamin C-innhold, som er nesten dobbelt så høyt som i en appelsin.

Ananas

Ananas er et undervurdert næringskraftverk – frukten inneholder enorme mengder vitamin C. Et mineral som sjelden finnes i naturlig mat, mangan, finnes også i ananas, noe som gjør den til et flott tillegg til kostholdet.

Jordbær

Jordbær er kjent for sine antioksidantegenskaper overalt, men de er også en rik kilde til vitamin C. Deres vitamin C-innhold er litt høyere enn det er i en appelsin.

Kiwi

Hvis du leter etter et sunt snackalternativ eller en måte å legge til «grønt» i kostholdet ditt, er Kiwi-frukt veien å gå. Bare en kiwifrukt inneholder opptil 84 mg vitamin C, sammen med andre viktige vitaminer som K-vitamin og E.

Mango

Mango er naturlig rik på vitamin C og betakaroten, og hjelper dermed også til å øke immuniteten. Grønne mango har faktisk mer vitamin C-innhold enn de gule eller røde variantene.

Papaya

Papaya nytes best enten i en salat eller i form av en juice. Halve papaya, hvis spist rå, gir en betydelig høyere mengde C-vitamin enn en appelsin.

Relaterte artikler:

Hvorfor trenger vi vitamin C

Hvilken frukt har mest C vitamin

KAMPANJER HOS MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar