Frukt med lite karbohydrater

Å få i seg nok frukt hver dag kan være en utfordring for noen. Lær mer om frukt med lite karbohydrater.

Ikke bare inneholder frukt næringsstoffer som støtter kroppens daglige funksjoner, men forskning har vist at disse matvarene kan bidra til å redusere risikoen for visse kreftformer.

I tillegg til å gi disse helsemessige fordelene, har frukt generelt lite i fett og kalorier, noe som kan gjøre dem til et attraktivt valg for folk som ser på vekten. Noen kostholdere kan imidlertid være på vakt mot dem hvis de prøver å kutte karbohydrater. Tross alt, inneholder ikke frukt mye sukker og karbohydrater? Det er sant, frukt inneholder jo karbohydrater, men det er ingen grunn til å la være å spise dem for det. Frukt inneholder varierende mengder karbohydrater, så å velge de riktige, i riktige mengder, betyr at du kan nyte helsemessige fordeler av disse deilige og allsidige matvarene mens du kutter ned på karbohydrater.

Les videre for listene våre over de beste lavkarbofrukt som kan integreres i din sunne lavkarbo spiseplan.

Liste over de beste lavkarbofruktene

Noen lavkarbo-dietter sier at man spesifikt å unngå frukt, i det minste for en viss del av kostholdet. Dette er fordi frukt har en tendens til å ha et høyere karbohydratinnhold enn de fleste grønnsaker, på grunn av den høyere mengden naturlig forekommende sukker.

De tre typene sukkerarter som finnes i frukt er glukose, fruktose og sukrose. Glukose er kroppens foretrukne og standard energikilde for hjernen og musklene, samt alle andre celler i kroppen. Fruktose metaboliseres utelukkende av leveren, noe som er forskjellig fra hvordan kroppen metaboliserer glukose. Selv om noe forskning har advart mot å regelmessig konsumere høye nivåer av fruktose, gjelder dette rådet tilsatt fruktose, slik som sirup med høyt fruktoseinnhold, sirup eller agavenektar, ikke hel frukt. Sukrose kan være mer kjent for deg som “bordsukker”, men det forekommer også naturlig i noen frukter. Kroppene våre er utstyrt med et enzym for å bryte det ned til glukose og fruktose, og deretter metabolisere det som hvert av de individuelle sukkerene.

Hvis legen din har anbefalt deg å unngå sukker, eller fruktose spesielt, bør du følge legens instruksjoner. Men hvis ikke, kan du sannsynligvis finne en måte å passe frukt inn i din lavkarbo-diett.

Noen frukttyper har færre karbohydrater per standard servering, mest på grunn av deres høyere vann, eller har færre absorberbare karbohydrater på grunn av det høye fiberinnholdet. Disse absorberbare karbohydrater blir ofte referert til som netto karbohydrater. Fiber er et karbohydrat, men det er det kroppen din ikke kan ta opp, så det påvirker ikke blodsukkeret ditt som andre karbohydrater. Så noen mennesker anser netto karbohydrater som viktigere enn totale karbohydrater.

Vannmelon

Denne viktige frukten som er vanlig om sommeren, scorer lavest i karbohydratinnholdet, og har bare 7,55 gram per 100 gram frukt. Den har lite fiber, så det meste av dette karbohydratet blir absorbert. Vannmelon er også rik på vitamin A og har et høyt vanninnhold, som vil fylle deg og samtidig gi færre kalorier. Til og med skallet har helsemessige fordeler.

Bær

Bær er et populært valg for folk som ser på karboinntaket. Jordbær har færrest karbohydrater av alle typer bær, mens bjørnebær har færrest nettkarbohydrater. For hver 100 g jordbær, vil du få 7,68 gram trøst kilde med karbohydrater og 2 gram fiber, og gi et netto på 5,68 gram karbohydrater. For hver 100 gram bjørnebær får du 9,61 gram med karbohydrater, men 5,3 gram fiber, netto bare 4,31 gram. Bringebær er også et utmerket valg, siden de netto bare 5,44 gram karbohydrater per 100 gram servering. De er også en utmerket kilde til antioksidanter, kalium og C-vitamin blant mange andre næringsstoffer. Og de inneholder fytokjemikalier, som er forbindelser som kan forhindre visse kroniske sykdommer.

Cantaloupe

Denne populære oransje melonen er fantastisk en varm sommerdag og inneholder bare 8,16 gram med karbohydrater og 0,9 gram fiber per 100 gram frukt, og nettet bare 7,26 gram karbohydrater. Meloner regnes også for å være fruktige som har lite fruktose. Noen mennesker liker å spise cantaloupe eller honningdugg med tunfisk salat. Prøv å blande Cantaloupe med kalk, mynte og vann for å lage en forfriskende drikk.

Avokado

Ja, avokado er en frukt, og de har relativt lavt karbohydratinnhold å starte opp. For hver 100 gram avokado, vil du få anslagsvis 8,53 gram med karbohydrat og 6,7 gram fiber, og netto bare 1,83 gram karbohydrater. I tillegg vil servering av avokado gi deg sunt enumettet fett, som er kjent for å være bra for hjertehelsen. Ha avokado på toppen av en salat eller lag en avokado- og tomatsalat, eller servere den med kokte egg.

Fersken

Fersken har overraskende ikke for mange karbohydrater. For hver 100 gram frukt, vil du få 9,54 gram med karbohydrater og 1,5 gram fiber, og netting bare 8,04 gram karbohydrater. For en lavkarbo-snack kan du servere dem med litt cottage cheese.

Relaterte artikler:

Mango karbohydrater

Vannmelon karbohydrater

Om forfatteren

Legg inn kommentar