Frukt med lavt sukkerinnhold

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Det kan være smart å redusere sukkerinntaket drastisk, men å kutte ut alt søtt kan være vanskelig. Derfor kan du spise mer frukt med lavt sukkerinnhold.

Frukt med lavt sukkerinnhold

Kanskje har du allerede kuttet ut raffinert sukker, og ikke var klar over hvor mye sukker som er i frukt. Eller kanskje du lever med diabetes, og vil vite hvilke frukter som har minst innvirkning på blodsukkeret. Mens frukt også inneholder mange andre sunne næringsstoffer, er noen varianter høyere i sukker enn andre. Lær hvilke frukter som har lavest sukkerinnhold, slik at du kan tilfredsstille søtbehovet ditt på en sunnere måte.

Sitroner og lime

Sitroner og lime er høye på vitamin C. De inneholder ikke mye sukker, bare ett gram eller to per sitron, og er det perfekte tilskuddet til et glass vann for å dempe appetitten.

Bringebær

Med bare fem gram fruktsukker, som er litt mer enn en teskje sukker per kopp, og mye fiber for å hjelpe deg med å holde deg mett, er bringebær et av flere fantastiske bær for du bær spise.

Jordbær

Jordbær har overraskende lite sukker med tanke på at de smaker så søtt og deilig. Én kopp rå jordbær har omtrent syv gram sukker, sammen med over 100 prosent av det anbefalte daglige inntaket av C-vitamin.

Bjørnebær

Bjørnebær har også bare syv gram med sukker per kopp. Som en bonus er de også høye på antioksidanter og fiber.

Relatert: Hvilken frukt inneholder mest sukker

Kiwier

Disse fruktene med grønn kjøtt blir teknisk sett betraktet som et bær. Kiwier (eller kiwifruiter) er rike på C-vitamin og har lite sukker, med bare seks gram per kiwi. Du finner kiwier hele året i matbutikken.

Grapefrukt

En annen sitrusfrukt på listen er grapefrukt. Selv om grapefrukt absolutt ikke smaker så søtt som en drue, sørger de for en god frokost med bare ni gram sukker i halvparten av en mellomstor grapefrukt.

Avokado

Selv om det ikke akkurat er det første som kommer på når du tenker på frukt, er avokado faktisk frukt, og naturlig lite sukker. En hel rå avokado har bare omtrent ett gram sukker. Det avokadoer har mye av er sunt fett, noe som vil bidra til å holde deg mett.

Vannmelon

Vannmeloner er den ikoniske sommerfrukten. De kan virke som en søtsak, men de har lite sukker. En hel kopp vannmelon har under 10 gram sukker. En bonus med å spise vannmelon er at det også er en flott kilde til jern.

Appelsiner

Appelsiner er en annen fin måte å nyte en søt frukt uten alle kalorier og sukker, samtidig som du øker vitamin C-inntaket. En typisk oransje appelsin har omtrent 12 gram av sukker per frukt, og inneholder mindre enn 70 kalorier.

Ferskener

Ferskener kan være utrolig søte, men har under 13 gram sukker i en mellomstor frukt. Det er lite sukker for en frukt.

Relaterte artikler:

Fruktsukker vs sukker

Hvorfor er deg viktig å spise frukt

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar