20-50% RABATT!OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

FÅ RABATTKODE OG 10% EKSTRA I RABATT!

Frukt etter trening

Frukt etter trening. Lær mer om hvorfor du bør spise frukt etter trening, og hva du bør spise av frukt for å fylle opp glykogenlagrene dine.

Spise frukt etter trening

Å spise frukt etter trening kan være et godt alternativ etter trening for å fylle glykogenlagrene dine. Frukt er sunt og tas gjerne raskt opp blodbanen, noe som er viktig for å få tilbake energien etter treningen.

Glykogen

Glykogen er et karbohydrat som først og fremst finnes i leveren og muskulaturen. Glukose blir lagret i kroppen i form av glykogen. Når du trener vil det foregå en nedbryting av glykogenet, og det vil blant annet dannes melkesyre. Avhengig av med hvilken intensitet du trener, vil du forbrenne mer og mer glykogen, og det er viktig å fylle opp igjen disse lagrene etter trening. Jo hardere du trener, jo mer behov blir det for å fylle opp igjen lagrene, og det kan du gjøre med frukt etter trening.

Hva slags frukt etter trening

Du kan spise forskjellig frukt etter trening. Banan, eple, pære og mange kan være godt å spise etter trening, og gi godt påfyll til glykogenlagrene dine.

Hvorfor spise frukt etter trening

Fersk frukt etter trening er sunt og vil gi deg masse energi. Frukt er full av fruktsukker, noe som kan være et sunnere alternativ til raffinert sukker. Mye frukt har høy glykemisk indeks, som gjør at det tas raskt opp i blodbanen og bidrar til å fylle glykogenlagrene i kroppen din.

Frukt etter trening

Frukt er et godt alternativ for å fylle opp igjen glykogenlagrene, og inneholder også mange viktige vitaminer og mineraler. Unngå søte drikker og ta heller en frukt eller to i stedet etter trening.

Relaterte artikler:

Hvilken mat er best etter trening

Proteiner etter trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

BESTSELGERE!

HØSTKUPP!

INNSPURT!

20-50% RABATT!