Frokost før trening

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Foretrekker du å spise frokost før eller etter trening om morgenen? Lær mer om du bør spise frokost før trening om morgenen.

Forskere har sett på hvordan å spise versus faste før trening kan påvirke en persons metabolisme og trening.

Hva skjer hvis du spiser før du trener?

For denne studien ble det rekruttert 12 sunne, mannlige deltakere. For å oppnå kontrollmålinger ba forskerne deltakerne i studien om å spise frokost og deretter hvile i 3 timer. For selve eksperimentet hadde deltakerne en frokost med grøt og melk, og 2 timer etter dette ble de med på en treningsøkt som besto av å sykle i en time. Etter både hvile- og treningsperioden vurderte forskerne deltakernes blodsukker (blodsukkernivå) og nivåer av muskelglykogen, en type karbohydrat.

Forskerne avslørte at ved å spise frokost før treningsøkten, forbrente kroppene til deltakerne karbohydrater raskere under trening. I tillegg til dette så det ut til at spising før trening også stimulerte fordøyelsen etter trening og økte stoffskiftet.

Forskerne fant at frokost før trening øker karbohydratforbrenningen under trening, og at dette karbohydratet ikke bare kom fra frokosten som nettopp ble spist, «men også fra karbohydrater lagret i muskler som glykogen. Denne økningen i bruken av muskelglykogen kan forklare hvorfor det var raskere klarering av blodsukkeret etter lunsj når frokosten ble konsumert før trening.

Ettersom denne studien bare vurderte den kortsiktige innvirkningen på frokost og trening, er de langsiktige implikasjonene av dette arbeidet uklare, og det er pågående studier som ser på om det å spise frokost før eller etter trening påvirker helsen.

Relaterte artikler:

Trening før frokost

Frokost etter trening

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Om forfatteren

-50%

SOMMER-SALG!

PÅ EN MENGDE

SOMMERVARER!