Frokost etter trening

Frokost etter trening. Lær mer om hvorfor du kan vente med frokost etter trening, og hvilken betydning det kan ha for forbrenningen din når du trener på tom mage.

Vente med frokost til etter trening

I de aller fleste tilfeller kan du droppe frokosten til etter treningen. Har du spist som vanlig dagen og kvelden i forveien skal du normalt ha nok drivstoff til å gjennom inntil 90 minutters trening med moderat intensitet. Det er mer enn for de fleste som trener løping om morgenen. Skal du trene enda lenger, har du med deg saft eller energidrikke som du inntar jevnlig mens du løper. Har du sultfølelse rett før trening, kan du innta raske karbohydrater, som banan eller annen mat som tas raskt opp i blodbanen.

Frokost etter trening kan gi økt fettforbrenning

I og med at glykogenlagrene dine er lavere om morgenen før du har spist, kan det bidra til at du forbrenner noe mer fett dersom du trener før frokost. Du vil forbrenne mer fett jo mindre glykose du har i systemet. Likevel, hvis målet ditt er å forbedre styrke og hurtighet, er det ikke sikkert at trening uten først å spise er det beste, fordi manglende energi kan gjøre det vanskeligere for deg å yte ditt beste. For diabetikere eller de med lavt blodsukker, er det beste å spise frokost før trening, dersom du trener tidlig om morgenen.

Viktig med frokost etter trening

BRILLESALG!

OPPTIL

-45%

Når du har trent før frokost, der det viktig at du inntar mat rett etter trening, og en skikkelig frokost når det har gått litt lenger tid. Spis en banan eller annen mat rett etter trening som tas raskt opp i systemet ditt, og innta en balansert frokost med karbohydrater, proteiner og fett innen 1 time etter trening. Det vil fylle opp igjen glykogenlagrene dine, og gi muskulaturen proteiner den trenger for å bygge seg opp igjen.

Relaterte artikler:

Trene før frokost for økt fettforbrenning

Trene løping om morgenen

Om forfatteren

Legg inn kommentar