Går du på lavkarbodiett og har lyst på noe søtt? Lær hvordan du kan lage fristende lavkarbo bounty, med lavt innhold av karbohydrater!
Tidsbruk: 10 minutter
Porsjoner: 16
Kalorier: 166 kcal
Ingredienser
- 3 kopper kokos usøtet
- 3 ss xylitol pulverisert
- 1 ts vaniljepasta
- 1 270 ml kokosnøttkrem
- 1 ss kokosnøttsmør
- 1/8 ts salt
Sjokoladetopping
- 80 gram mørk sjokolade 80-90% kakao, usøtet
- 4 ss kokosnøtsmør
- 1 ss kakaopulver usøtet
Slik lager du lavkarbo bounty
- Forvarme ovnen til 180 grader. Fordele kokosen på et bakebrett med bakepapir, og rist i 5 – 6 minutter til den er lett gyllen.
- Blande den varme kokosen i en stor bolle med xylitol, vanilje, kokosnøttkrem, kokosnøttsmør og salt. Røre for å sikre at det blir godt blandet, og at kokosnøttsmøret har smeltet i den varme kokosen.
- Dekk en bakepanne med bakepapir. Fordele blandingen jevnt utover i pannen. Settes i kjøleskap mens du tilbereder sjokoladetoppingen.
- I en liten mikrobølgesikker bolle legger du mørk sjokolade, kokosnøttsmør og kakaopulver. Varme i 30 sekunder av gangen, rør mellom hver oppvarming, helt til det er smeltet.
- Fordeles jevnt over kokosnøttbunnen og settes i kjøleskap i 1-2 timer til den er helt fast. Skjær i passende firkanter.
- Ved frysing, lagre lavkarbo bounty med mellomlagspapir mellom hver bounty.
Relaterte artikler: