Fotballøvelser for barn

Fotballøvelser for barn skal være motiverende og trene opp utholdenhet, teknikk og fotballforståelse. Lær mer om fotballøvelser for barn.

Grunnleggende løpeferdigheter

Siden den gjennomsnittlige fotballspilleren løper omtrent 8-9 km per kamp, ​​er riktig løpsteknikk nøkkelen i fotballtreningsøvelser for barn. En generell komponent for å bygge utholdenhet innebærer å trene spillerne dine til å løpe i lange perioder og også for korte hastighetsutbrudd. Siden løping kan virke demotiverende for noen fotballspillere, handler det om å inkludere engasjerende og spennende løpstrening i fotballøvelsene.

Hvis du som trener lærer barna riktig løpeteknikk, vil de forhindre dem i å skade seg selv eller trene hardere enn de burde. Ja, vi vet alle at barn har høyere nivåer av energi, men å vise dem den riktige måten å løpe på bør være først opp når det gjelder undervisning i fotball. Samle barna i en rett linje og få dem til å løpe noen rundt på banen før de starter selve fotballtreningen. Legg inn fotballøvelser og lek som inkluderer løping med varierende intensitet. Å gjøre løping til en positiv del av øvelsen er nøkkelen til å trene fotball for barn og ungdomsspillere.

Fotballforståelse og bevegelse

Fotballbevegelser varierer fra sprint fremover til mer rolig løping med ball med fokus på teknikk. Lær barna å holde hodet vendt opp og se ut til “laget”. Spillerne må også holde hoftene åpne for å tillate innkommende pasninger fra lagkameratene. Å bli kjent med ballen vil være vanskelig for unge fotballspillere, og det er helt nødvendig for å få ballkontroll. Få spillerne til å gi pasninger til hverandre ved hjelp av innsiden av føttene. Denne øvelsen lærer hvordan du enkelt kan motta en ball, så vel som å sende en pasning av gårde, slik at neste spiller enkelt kan stoppe ballen og deretter sparke den fremover.

Score mål

For barn ungdommer (og mer erfarne spillere) er dette høydepunktet i spillet og grunnen til å møte opp for å øve. Få dem til å øve på å skyte med innsiden av føttene, og løpe mot en pasningen og deretter skyte i mål.

Stopp for å vende

Spillerne må lære å komme seg bort fra forsvarerne. Når du lærer denne ferdigheten, må spillerne sparke ballen foran seg en kort avstand. Lær barna å forkorte trinnene og stoppe ved å bruke undersiden av foten for å stoppe ballen. Når de har mestret denne ferdigheten, kan du la dem svinge over ballen og endre retning. Alternative retninger for hver øvelse.

Drible mellom kjegler

Å lære spillere å bevege seg gjennom hele feltet vil hjelpe dem å komme seg videre frem til målet. Vis dem hvordan de kan endre bevegelsesmønster ved å sette opp kjegler de løpe sikksakk i mellom. Gjør spillerne vant med å drible til bestemte punkter på banen som er markert med kjegler.

Relaterte artikler:

Oppvarmingsøvelser fotball

Om forfatteren