20-50% RABATT!OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

Forstørret hjerte trening

Et forstørret hjerte kan være en ufarlig tilstand hos idrettsutøvere, eller potensielt farlig hypertrofisk kardiomyopati (HCM).

Forstørret hjerte av trening eller hypertrofisk kardiomyopati (HCM)

En diagnose av et forstørret hjerte hos idrettsutøvere kan være et alvorlig medisinsk problem , eller bare et biprodukt av en aktiv livsstil. Utfordringen for leger er å skille mellom de to.

Om utøverens hjerte

De fysiske kravene som stilles til kroppen kan få hjertet til utøveren å vokse i størrelse. Denne tilstanden er i utgangspunktet ikke farlig. Idrettsutøvere kan utvikle forstørrede hjerter med litt tykkere muskelvegger og lavere hjertefunksjon på grunn av deres sportslige aktiviteter med høy utholdenhet. Å stoppe alle høye utholdenhetsaktiviteter i 3-6 måneder, kan klarlegge forskjellen mellom forstørret hjerte på grunn av idrett og HCM.

“Idrettsutøverens hjerte” eller HCM (hypertrofisk kardiomyopati)

Selv om “idrettsutøverens hjerte” er en ikke-dødelig tilstand, forveksles det ofte med en potensielt farlig tilstand som kalles hypertrofisk kardiomyopati, eller HCM. De to kan være vanskelige å skille fra hverandre. I “idrettsutøverens hjerte” og HCM blir veggene i hjertet litt tykkere, og hjertefunksjonen kan være lav. Begge tilstandene kan identifiseres ved avanserte hjertebehandlingstester. Men i motsetning til HCM, forårsaker “idrettsutøverens hjerte” ingen symptomer. Den mest effektive måten å skille mellom de to, er å stoppe alle aktiviteter med høy utholdenhet i 3-6 måneder og deretter måle hjertet på nytt. Har hjerteveggtykkelsen kommet ned ved å stoppe utholdenhetsaktiviteter? Har størrelsen på hjertet krympet? Hvis svarene er ja, så vet vi at dette virkelig er “idrettsutøverens hjerte” og ikke hypertrofisk kardiomyopati.

Udiagnostisert kan hypertrofisk kardiomyopati være dødelig. Og et tilfelle “idrettsutøverens hjerte” som er feildiagnostisert som HCM, kan avslutte en lovende karriere for tidlig. Alle med mistenkt tilfelle av HCM eller “idrettutøverens hjerte”, må oppsøke legehjelp som kan gi en riktig diagnose. Når det er bekreftet at det ikke er HCM, er det ingen frykt for å komme tilbake til normal idrett og aktiviteter.

Relaterte artikler:

Langkjøring løping

Løpe med vektvest

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

20-50% RABATT!