50%

FØRJULSKUPP DU IKKE VIL GÅ GLIPP AV!

 

I RABATT PÅ ALT DU TRENGER AV KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

OPPTIL

Rav Kiby Round Neck Ws er en varm og komfortabel ullgenser med rund hals og klassisk norsk mønster.

Rav Kiby Roundneck Ms er en sporty og elegant ullgenser i 100% ull.

ULVANG Rav Kiby Roundneck Ms

ULVANG

Rav Kiby Ws

ULVANG

Rav Kiby Ws

Rav Kiby Round Neck Ws er en varm og komfortabel ullgenser med rund hals og klassisk norsk mønster.

799,-

949,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

1 199,-

789,-

1 300,-

Du sparer 400,-

39% i rabatt!

Du sparer 550,-

1 499,-

Denne jakken har et enkelt, diskret design og er fullpakket med varm dun for å holde deg varm når temperaturen faller under null.

En slank og behagelige dunparkas med resirkulert stoff og PFC-fri resirkulert dun, og den er perfekt for å holde seg varm på vinterturer.

RAB Deep Cover

Parka Wmns

JACK WOLFSKIN Cold Bay Coat Wmn

WHISTLER Buron M Parka W-PRO 10000

Denne Buron parka jakken er en komfortabel jakke med et smart og enkelt design.
 

2 099,-

950,-

2 169,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 349,-

Du får 40% i rabatt!

Du sparer 1 450,-

SALG!

SALG!

3 499,-

1 299,-

3 619,-

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i de tilfellene der, vekt, varme og bevegelighet er de viktigste faktorene.

Dette er en teknisk dunjakke med vannavvisende Pertex Shield® yttermateriale. Perfekt for kalde vinterdager. 

RAB

Valiance

RAB Positron Pro Wmns

RAB Microlight Alpine Wmns

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i de tilfellene der, vekt, varme og pakkemulighet er de viktigste faktorene.

2 759,-

1 799,-

3 299,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

4 599,-

2 999,-

Du sparer 1 200,-

Du får 40% i rabatt!

Du får 34% i rabatt!

4 999,-

NYE SKO?

ANNONSØRINNHOLD |

- Gjør et kupp på tursko, løpesko, fritidssko og jaktstøvler hos MILRAB!

40%

SPAR OPPTIL

PÅ MENGDER AV SKO!

Forebygge forkjølelse og influensa

ANNONSØRINNHOLD |

50%

Stort utvalg av jakker til dame og herre fra ARC'TERYX, THE NORTH FACE, AMUNDSEN, RAB, PATAGONIA med flere!

 

PRISFALL

PÅ JAKKER!

SPAR OPPTIL

En hel rekke løsninger kan hjelpe deg å leve sunnere samtidig som du unngår rennende nese eller sår hals. Lær mer om hvordan du skal forebygge forkjølelse og influensa.

ANNONSØRINNHOLD |

PRISKUPP

PÅ KLOKKER!

Testvinneren fenix 6X Pro Solar er den første Garmin klokken med solcellelading. 

FINN ÅRETS JULEGAVE!

Spis grønne grønnsaker

ANNONSØRINNHOLD |

Gjør et kupp på mengder av klær, sko, klokker og turutstyr!

50%

SPAR OPPTIL 

LAGERSALG!

LED LENSER

MH4 400lm

Se hele utvalget!

LED LENSER

MH8 600lm

449,-

Ledlenser MH4 er en perfekt utendørs lykt som lades med en magnetisk ladekabel. Lykten har opptil 400 lumen

Ledlenser MH8 er en kraftig, oppladbar hodelykt til outdoor-bruk på opptil 600 lumen. 

Du får 35% i rabatt!

749,-

719,-

1 099,-

Du får 40% i rabatt!

Grønne bladgrønnsaker er rike på vitaminer som hjelper deg å opprettholde et balansert kosthold – og støtter et sunt immunsystem. I følge en studie av mus sender det å spise korsblomstrede grønnsaker et kjemisk signal til kroppen som øker spesifikke celleoverflateproteiner som er nødvendige for effektiv immunsystemfunksjon.

ANNONSØRINNHOLD |

Spar opptil 50% på sekker,

soveposer, lykter og turutstyr!

50%

SPAR OPPTIL 

TURUTSTYR!

Få i deg nok vitamin D

Rapporter tyder på at mange nordmenn mangler vitamin D. Mangel på vitamin D kan føre til symptomer som dårlig beinvekst, kardiovaskulære problemer og et svakt immunsystem. Resultater fra en studie fra 2012 antyder at alle barn bør sjekkes for tilstrekkelige vitamin D-nivåer. Dette er spesielt viktig for de med mørk hud, siden de ikke får vitamin D like lett ved eksponering for sollys.

Matvarer som er gode kilder til vitamin D inkluderer eggeplommer, sopp, laks, hermetisk tunfisk og bifflever. Du kan også kjøpe vitamin D-tilskudd på din lokale dagligvarebutikk eller apotek. Velg kosttilskudd som inneholder D3 (kolekalsiferol), siden det er bedre til å øke blodnivået av vitamin D.

Trening

Å holde seg aktiv ved å følge en vanlig treningsrutine – som å gå tre ganger i uken – gjør mer enn å holde deg i form og trimme. I følge en studie kan regelmessig trening også:

 • holde betennelser og kronisk sykdom i sjakk
 • redusere stress og frigjøring av stressrelaterte hormoner
 • akselerere sirkulasjonen av sykdomsbekjempende hvite blodlegemer (WBC), som hjelper kroppen å bekjempe forkjølelse

Få nok søvn

Å få tilstrekkelig søvn er ekstremt viktig hvis du har vært utsatt for et virus, i følge en studie. Friske voksne deltakere som sov minimum åtte timer hver natt over en to-ukers periode viste en større motstand mot viruset. De som sov syv timer eller mindre hver natt hadde omtrent tre prosent større sannsynlighet for å utvikle viruset etter eksponering.

En årsak kan være at kroppen frigjør cytokiner i lengre perioder med søvn. Cytokiner er en type protein. De hjelper kroppen med å bekjempe infeksjoner ved å regulere immunsystemet, og kan dermed bidra til å forebygge forkjølelse og influensa.

Kutt ut alkoholen

Ny forskning viser at å drikke alkohol kan skade kroppens dendrittiske celler, en viktig komponent i immunsystemet. En økning i alkoholforbruk over tid kan øke en persons eksponering for bakterielle og virusinfeksjoner.

En studie sammenlignet de dendrittiske cellene og immunsystemets responser hos alkoholmatede mus med mus som ikke hadde fått alkohol. Alkohol undertrykte immuniteten hos mus i varierende grad. Legene sier at studien bidrar til å forklare hvorfor vaksiner er mindre effektive for personer med alkoholavhengighet.

Roe ned

I årevis mistenkte leger at det var en sammenheng mellom kronisk psykisk stress og fysisk sykdom. Å finne en effektiv måte å regulere personlig stress på kan gå en lang vei mot bedre generell helse, ifølge en studie fra 2012. Prøv å praktisere yoga eller meditasjon for å dempe stress.

Kortisol hjelper kroppen med å bekjempe betennelser og sykdom. Den konstante frigjøringen av hormonet hos personer som er kronisk stresset reduserer dens generelle effektivitet. Dette kan resultere i økt betennelse og sykdom, samt et mindre effektivt immunsystem.

Drikk grønn te

I århundrer har grønn te vært forbundet med god helse. Grønn tes helsemessige fordeler kan skyldes det høye nivået av antioksidanter, kalt flavonoider. Ifølge en studie kan flere ferskbryggede kopper te om dagen føre til potensielle helsemessige fordeler. Disse inkluderer lavere blodtrykk og redusert risiko for hjerte- og karsykdommer.

Legg farge til måltidene

Har du problemer med å huske å spise frukt og grønnsaker til hvert måltid? Matlaging med alle regnbuens farger vil hjelpe deg med å få i deg et bredt spekter av vitaminer som vitamin C. Selv om det ikke er bevis for at vitamin C kan redusere alvorlighetsgraden eller lengden på sykdommen, viser en studie fra 2006 at det kan hjelpe immunsystemet til å forebygge forkjølelse og influensa, spesielt hos de som er stresset.

Ta influensavaksine

Det er anbefalt at alle personer over seks måneder får en årlig influensavaksine. Det bør imidlertid gjøres unntak for enkelte personer, inkludert de som har alvorlige allergiske reaksjoner på kyllingegg. En alvorlig allergi fører til symptomer som elveblest eller anafylaksi. Personer som har hatt alvorlige reaksjoner på influensavaksiner tidligere bør også unngå årlige vaksiner. I sjeldne tilfeller kan vaksinen føre til utvikling av Guillain-Barré syndrom.

Sørg for god hygiene

Å begrense eksponeringen for sykdom ved å unngå bakterier er nøkkelen til å forebygge forkjølelse og influensa. Her er noen andre måter å praktisere god hygiene på:

 • Dusj daglig.
 • Vask hendene før du spiser eller tilbereder mat.
 • Vask hendene før du setter inn kontaktlinser eller utfører annen aktivitet som bringer deg i kontakt med øynene eller munnen.
 • Vask hendene i 20 sekunder og skrubb under neglene.
 • Dekk til munnen og nesen med en serviett når du hoster eller nyser.
 • Ta med en alkoholbasert håndrens for bruk på farten. Desinfisere delte overflater, som tastaturer, telefoner, dørhåndtak og fjernkontroller.

Hold det personlig

Influensavirus kan generelt være aktive på overflater i 24 timer. Det gir god tid for bakterier å spre seg blant familiemedlemmer. Bare ett sykt barn kan overføre en sykdom til en hel familie i riktig setting. For å unngå å dele bakterier, hold personlige gjenstander adskilt.

Personlige gjenstander inkluderer:

 • tannbørster
 • håndklær
 • redskaper
 • drikkeglass

Vask forurensede gjenstander – spesielt leker som deles – i varmt såpevann. Når du er i tvil, velg engangsdrikkekopper, redskaper og håndklær.

Relaterte artikler:

Hvordan bli kvitt forkjølelse fortest mulig

Vondt i halsen uten forkjølelse

Referanser

ANNONSØRINNHOLD |

50%

Stort utvalg av jakker til dame og herre fra ARC'TERYX, THE NORTH FACE, AMUNDSEN, RAB, PATAGONIA med flere!

 

PRISFALL

PÅ JAKKER!

SPAR OPPTIL

Om forfatteren

ANNONSØRINNHOLD |

FØRJULS KUPP

SPAR OPPTIL

50%

 

PÅ KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

FØRJULS KUPP!

SPAR OPPTIL

50%

 

PÅ KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!