Fordeler ved å slutte å snuse

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Hvis du tenker å slutte med snus, har du tatt det første skrittet for å forbedre helsen din. Lær mer om fordeler med å slutte å snuse.

Å gi opp snus

Hvis du tenker å slutte med snus, har du tatt det første skrittet mot å forbedre helsen din. Noen mennesker tror at det å bruke snus er tryggere enn å inhalere sigarettrøyk; Imidlertid har disse formene for tobakk mange av de samme risikoene som sigaretter. Det er ikke lett å slutte med tobakk, spesielt snus, som gir mer nikotin i blodomløpet enn sigaretter. Å slutte er absolutt mulig. Du har størst sjanse for å lykkes hvis du forbereder deg på forhånd og har en plan for hvordan du skal slutte.

Fordeler med å slutte å snuse

Å forstå hvorfor du ønsker å slutte med tobakk, kan hjelpe deg med å holde fast ved din beslutning. Her er noen vanlige årsaker til at folk ønsker å slutte:

 • Å være sunnere. Snus kan forårsake kreft i halsen, munnen og bukspyttkjertelen. Det kan også forårsake leukoplakia, som er sår i munnen som kan føre til kreft. Nikotinet i tobakk øker blodtrykket og kolesterolnivået, og øker risikoen for hjerteinfarkt.
 • Å ha sunnere tenner og tannkjøtt. Snusfår tannkjøttet til å trekke seg bort fra tennene. Det forårsaker også beintap rundt røttene i tennene.
 • For å få et bedre utseende. Tobakk flekker tennene og forårsaker dårlig ånde.
 • Å spare penger. Hvor mange poser eller bokser snuser du hver uke?
 • Å være et positivt forbilde. Hvis du har barn i livet ditt, vil du gi opp tobakk for å være et godt eksempel for dem.

Skriv ned grunnene dine for å ville slutte med tobakk. Du kan ha det i lomma eller legge det på kjøleskapet for å minne deg om alt du har å vinne på å slutte med tobakk.

Planlegge å slutte med snus

Å slutte med røykfri tobakk er mye det samme som å slutte med sigaretter. Begge er fysiske og psykologiske avhengigheter. Kroppen din må venne seg til å ikke ha nikotin, og du må endre vanene dine. De samme strategiene som fungerer for røykere kan hjelpe deg, inkludert å delta på et program for å slutte å røyke eller snakke med helsepersonell om å bruke nikotinerstatningsterapi.

Her er noen måter du kan forberede deg på å slutte:

 • Angi en dato for å avslutte. Skriv datoen ned i kalenderen. Gi deg selv nok tid til å forberede deg, men ikke for mye tid til at du snakker deg selv vekk fra å slutte. Ikke prøv å slutte i løpet av en stressende tid, fordi det vil være vanskeligere og du kan mislykkes.
 • Før journal og skriv ned når du bruker tobakk. Mange synes det var nyttig å skrive ned hva de gjorde og hvordan de følte det hver gang de brukte tobakk. Etter en stund vil det vise seg et mønster, og du vil kunne finne måter å unngå disse triggerne. For eksempel, hvis du snuser når du ser på TV, kan det være lurt å ha noe annet tilgjengelig i nærheten av TV-en. Hvis du alltid snuser etter et måltid, børster du tennene rett etter å ha spist, og går en tur eller løper.
 • Bli med i en støttegruppe. Trente rådgivere kan hjelpe deg med å forstå hvorfor du bruker tobakk, lære deg nye vaner og gi deg tips for å hjelpe deg med å slutte. En støttegruppe kan gi moralsk støtte og motivasjon. Sørg for å velge et program som tilbyr minst fire til syv økter som varer 20 til 30 minutter hver, fortsetter i minst to uker etter at du har sluttet å bruke tobakk, og inkluderer individuell eller gruppeveiledning.
 • Bestem om medisiner eller nikotinerstatningsterapi passer for deg.
 • Medisiner, som bupropion (Zyban) og vareniklin (Chantix) og nikotinerstatninger som nikotintyggegummi, kan hjelpe deg med å slutte ved å ta toppen av nikotinabstinensene. Spesielt nikotintyggegummi kan være nyttig, fordi det tilfredsstiller suget etter å ha noe i munnen mens det letter de fysiske symptomene som abstinensen gir. Snakk med helsepersonell om hva som er tilgjengelig og om noen av disse metodene er riktig for deg.
 • Fortell familie og venner om planene dine. La menneskene i nærheten av deg vite at du kan være anspent i et par uker. Be om deres støtte og forståelse. Det kan være spesifikke måter de kan hjelpe, selv om det bare er å sjekke inn for å se hvordan du har det.
 • Begynn å kutte ned på hvor mye du snuser. La snusboksen ligge hjemme når du skal ut. Forsøk å kutte ned til halvparten av din vanlige snusbruk i løpet av dagen.
 • Finn erstatninger for tobakk. Folk sier at de savner å ha noe i munnen når de slutter å snuse.
 • Hold hendene opptatt. Snusere sier at de liker ritualene når de snuser. Se etter en erstatning, for eksempel klemme en stressball.
 • Begynn å trene regelmessig. Hvis du ikke får regelmessig trening, gjør det til en del av livet ditt nå. Regelmessig trening vil hjelpe deg å kjempe mot sug etter snus og vil avverge vektøkning. Bli med på et treningsstudio eller løp, gå eller svømme. Bli med i et idrettslag eller sykle regelmessig.

Relaterte artikler:

Hva er farlig med snus

Friske lunger etter røykeslutt

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar