50%

MERKEVARESALG!

 

I RABATT PÅ MENGDER AV KLÆR, SKO, KLOKKER OG TURUTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

OPPTIL

Kaon er en ekstremt lett dunjakke som er enkel å pakke med seg.
 

Diablo Down Hoodie er fylt med 700-dun, som gir god varme på kalde dager.

THE NORTH FACE W Diablo Down

RAB

Kaon Wmns

RAB Microlight Alpine WmnS

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i der, vekt og varme er de viktigste faktorene.

3 199,-

1 499,-

1 849,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 1 500,-

Du får 20% i rabatt!

JANUAR

SALG!

3 999,-

2 999,-

JANUAR

SALG!

2 499,-

Du sparer 650,-

Davos III er en varm og vanntett jakke med fin passform. Den har avtakbart lammepelsfôr i kragen og er fylt med 80% gåsedun og 20% fjær.

Når det blir kaldere ute så er denne parkaen veldig god å ha. Lausanne III er en varm og funksjonell parka som har et urbant design.

Swims W Lausanne III Parka

Swims W

Davos III 

Swims

Zürich III
 

Når det blir kaldere ute så er denne 3-i-1 parkaen veldig god å ha. Dette er en varm og funksjonell parka som har et urbant design.

3 499,-

4 499,-

3 779,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 801,-

Du får 30% i rabatt!

JANUAR

SALG!

5 000,-

5 300,-

JANUAR

SALG!

6 200,-

Du sparer 2 421,-

Teknisk hybrid-jakke til allsidig trening, tur og perfekt som isolerende mellomlagsplagg. 

Den populære hybrid dunjakken til herre har blitt oppdatert med nytt mønster! Perfekt til et aktivt liv om vinteren. 
 

TUFTE M Lynx Hybrid

NORTHUG Bormio Tech Hybrid Ins

THE NORTH FACE W Belleview Stretch

Belleview Stretch Down Hoodie er konstruert med en blanding av ultravarm dun og syntetisk isolasjon.

1 499,-

2 599,-

999,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 900,-

Du får 40% i rabatt!

JANUAR

SALG!

2 499,-

3 499,-

JANUAR

SALG!

Du får 44% i rabatt!

1 799,-

Fordeler med å trene løping i terreng

2XU Aero Vent Mid-Rise Wms

Se hele utvalget!

2xu Form Stash

Hi-Rise Wms

649,-

Tightsen forbedrer luftstrømmen når du trener for å holde deg avkjølt. 

Du får 35% i rabatt!

Du får 33% i rabatt!

ANNONSØRINNHOLD |

999,-

Tightsen gir god dekning på alle de riktige stedene, slik at du får god passform. 

599,-

899,-

ANNONSØRINNHOLD |

TRENINGSDAGER!

OPPTIL

45%

 

I RABATT PÅ TRENINGSKLÆR OG TRENINGSUTSTYR!

Lær om hvilke fordeler du har med å trene løping i terreng. Trene løping i terreng for å forebygge skader og øke motivasjonen for trening.

Tufte Wear 

Hiking Pants Wms

899,-

Se hele utvalget!

RAB Torque Wmns

899,-

Dette er en teknisk turbukse til dame fra Tufte, med smal passform. 

Du får 44% i rabatt!

Du får 40% i rabatt!

1 499,-

ANNONSØRINNHOLD |

1 599,-

En lett bukse med dobbelt vevet stretch materiale for god bevegelighet.

Hvorfor terrengløping er bra for deg

TWENTYFOUR

Finse 2.0 2-Lags

Se hele utvalget!

699,-

Dette er en lett 2-lags anorakk med god stretch i vind- og vanntett materiale.

Du får 59% i rabatt!

Du får 59% i rabatt!

ANNONSØRINNHOLD |

1 699,-

Dette er en lett 2-lags anorakk med god stretch i vind- og vanntett materiale.

TWENTYFOUR

Finse 2.0 2-Lags

699,-

1 699,-

Å legge løpeturen til sti eller skogsløyper er fristende, og det er mange gode grunner til det. Naturopplevelsene i skog, fjell og mark er mange, og er noe du går glipp av om trener all løping på asfalt langs vei. Å løpe på sti og skogsvei er i tillegg veldig skånsomt for kroppen. Mykere underlag absorberer belastningen det er å løpe på en helt annen måte enn når du løper på asfalt og andre harde underlag. Fordelene du har av å løpe i terrenget er både på det fysiske, mentale og emosjonelle plan.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan trene løping i terreng.

Redusert belastning når du trener løping i terreng

Terrengløping reduserer den belastningen du normalt får når du løper på asfalt og hardere underlag. En god del av belastningen du får på ankler, kne, lår og hofter blir absorbert når foten treffer bakken i terreng, fordi underlaget er mykere. I tillegg vil variert løping i ulendt terreng bidra til at du hele tiden belaster forskjellig, i motsetning til når du løper på asfalt, der det er liten eller ofte ingen variasjon der du løper.

Terrengløping kan virke forbyggende på løpeskader, og da spesielt for ulike kneskader. Redusert belastning når du løper i terreng kan virke forebyggende på denne type skader, selv om det finnes bevis på at løping på hardere underlag kan være bedre for skader i Achilles.

Godt for hjernen

Terrengløping er en fin avkobling fra det som ellers kan fortone seg som en hektisk hverdag. Du kommer deg vekk fra bråkete bymiljø og trafikkstøy, og får i stedet sus fra vind i trærne, fuglesang og lyden fra rislende bekker. Du får en helt annen opplevelse når du løper i fjell, skog og mark.

Å tilbringe tid i naturen når du trener løping, kan gi deg en spirituell opplevelse. Du føler at du er en del av noe som er større, og du lærer deg å verdsette naturen på en helt annen måte. Du får tid til å reflektere over livet på en helt annen måte.

En terrengløype må ikke nødvendigvis være bratt, steinete, eller være en sti med røtter, for å bli klassifisert som terreng og gi deg fordelene du får med terrengløping. Det kan like gjerne være en kupert grusvei eller skogsvei.

Det kan være lurt å starte med en løype som er litt flatere, for så gradvis å gå over til terreng som er mer krevende, både med tanke på stigning og underlag. Det er viktig at du er forsiktig når du løper i steinete løyper, eller på sti med røtter, slik at du ikke snubler eller tråkker over. Ta det rolig i begynnelsen.

Løping i kupert terreng vil gjøre deg til en sterkere løper. Du vil bruke mer av den stabiliserende muskulaturen når du løper i ulendt terreng, og da spesielt muskulaturen rundt anklene.

Fordeler med løping i terreng

Både for nybegynnere og mer erfarne løpere vil terrengløping gi fordeler som kan bidra til at du kan løpe enda mer, blant annet ved at du forbygger løpeskader. Løping i terreng kan også gjøre at du forbedrer tiden din på distanser du trener for.

Færre løpeskader når du trener i terreng

Løpeskader er alle løperes verste mareritt. Det finnes lite eller ingenting som er verre for en løper, enn at du ikke får gjennomført treningen du ønsker.

Løping på mykere underlag betyr færre løpeskader fordi belastningen for hvert steg du tar er mange ganger redusert i forhold til det å løpe på asfalt og andre harde underlag. Du vil også bli sterkere i muskulaturen som hjelper med å stabilisere legg og ankler. Denne muskulaturen vil bidra til å stabilisere når du løper, noe som igjen vil bidra til å forebygge skader, uavhengig av hvilket underlag du løper på.

Forbedre løpeteknikken

Studier har vist at løping i terreng gjør at du tar kortere steg og løper mer på forfot. En forbedret løpeteknikk vil være til fordel for løping på alle typer underlag. Kortere steg med høyere frekvens, og at du lander mer på forfot, vil bidra til at du akselerer raskere fremover i lengderetningen, enn hvis du lander på hæl med lenger steglengde.

Mindre stress og mental avslapping

Like viktig som fysiske fordeler med løping, er at du slapper mer av mentalt når du løper i terreng. Løping i skog og mark er mye mer motiverende enn å løpe på asfalt i by eller langs vei. Det kan også være mindre fokus på fart og hvor lang tid du bruker på treningsøkta. Når du løper i terrenget har du mer tid til å nyte løpeturen, noe som er helt essensielt for å fortsette med løping.

Krevende terrengløyper i varierende lengde gjør det enklere å akseptere at det ikke går så fort når du løper i terrenget. Det kan gjøre at det blir lettere å slappe av, og at du heller fokusere på andre sider ved løpingen, som å lære seg å løpe etter hvordan du føler deg, heller enn å løpe etter klokka.

Frisk luft når du løper i terrenget

Terrengløping er et fint alternativ til det å løpe langs veien og puste inn eksos fra en stadig økende trafikk. I byer kan det bli veldig dårlig luft i perioder. Noen studier har også vist at løping i områder med luftforurensning kan føre til økt forekomst av luftveissykdommer.

Å løpe i skog og på sti gir deg nok oksygen fra trær og ren luft. Trærne gir også skygge for solen og skjermer for vind på kalde dager. Dette vil gjøre det mer motiverende å løpe året rundt, i all slags vær.

Bli en raskere løper

Dersom du er opptatt av å forbedre tider og bli en raskere løper, kan løping i terrenget bidra til det. De fleste terrengløyper har bakker, og ofte mange bakker. Løping i motbakker vil gjøre deg sterkere. Faktisk er motbakketrening den mest effektive formen for styrketrening løpere kan gjennomføre, fordi du bruker all muskulatur du aktiverer når du løper i flate løyper, og bygger økt styrke som en følge av motstanden du får i motbakker.

Kenyanske og etiopiske eliteløpere, som dominerer sporten, er eminente terrengløpere. De løper i terreng hver dag, og mange mener at dette er en viktig nøkkel til deres suksess.

Å komme seg vekk fra asfalten og ut i terrenget er noe av det beste du kan gjøre som løper. Enten målet er å bli raskere, løpe mer eller bygge styrke, kan terrengløping gjøre treningen mer morsom og mer motiverende.

Konklusjon

Du har mye å vinne på å legge så mye løpetrening som mulig til terreng. Du reduserer risikoen for skader, samtidig som du får økt styrke og hurtighet. Stresset med å løpe på en bestemt tid er mindre, og du slapper mer av når du er ute og løper i naturen. Løping i terrenget er et kjærkomment avbrekk fra hverdagens kjas og mas.

Relaterte artikler:

Bli raskere og mer utholdende med løping i motbakker

Beste underlag for å trene løping

2XU Aero Vent Mid-Rise Wms

Se hele utvalget!

2xu Form Stash

Hi-Rise Wms

649,-

Tightsen forbedrer luftstrømmen når du trener for å holde deg avkjølt. 

Du får 35% i rabatt!

Du får 33% i rabatt!

ANNONSØRINNHOLD |

999,-

Tightsen gir god dekning på alle de riktige stedene, slik at du får god passform. 

599,-

899,-

ANNONSØRINNHOLD |

TRENINGSDAGER!

OPPTIL

45%

 

I RABATT PÅ TRENINGSKLÆR OG TRENINGSUTSTYR!

Om forfatteren

Legg inn kommentar

1 189,-

HESTRA Army

Leather Heli GTX®

Lett og varm jakke med dunfyll. Den veier kun 410 gram.

2 200,-

ANNONSØRINNHOLD |

-46%

3 999,-

SWIMS

W Davos III 

Davos III er en varm og vanntett jakke med fin passform. Avtakbart lammepelsfôr i kragen og er fylt med 80% gåsedun og 20% fjær

ANNONSØRINNHOLD |

6 300,-

-37%

1 319,-

DALE OF NORWAY

Cortina Basic M Masculine

Cortina Basic er en kløfri ullgenser laget i mykeste og tynneste merino-ull.

ANNONSØRINNHOLD |

1 899,-

-31%

1 389,-

ALFA Drift

Advance GTX W

Komfortabel tursko med hurtigsnøring, perfekt for utendørsaktiviteter.

ANNONSØRINNHOLD |

2 199,-

-37%

1 499,-

ICEBUG Haze M

RB9X GTX

Denne skoen er full av gode egenskaper. GORE-TEX® membranet gir komfortabel vanntetthet.

ANNONSØRINNHOLD |

1 899,-

-21%

2 999,-

ALFA

Walk King Air GTX

En allsidig fjellstøvel med universell passform. GORE-TEX membranen sørger for vanntetthet og pusteevne.

ANNONSØRINNHOLD | 

3 999,-

-25%

1 549,-

SCARPA

Mescalito GTX

Mescalito GTX passer for fotturer i marka og på fjellet, til tekniske anmarsjer, via ferrata, eller som en robust og stabil hverdagssko.

ANNONSØRINNHOLD |

2 799,-

-45%

1199,-

DALE OF NORWAY Cortina Basic Feminine

Cortina Basic er en kløfri ullgenser laget i mykeste og tynneste merino-ull.

ANNONSØRINNHOLD |

-37%

1 899,-

799,-

THE NORTH FACE

M Glacier Pro

Glacier Pro FZ gir lett varme, og er laget i et hurtigtørkende og pustende materiale. Hurtigtørkende og pustende. 

ANNONSØRINNHOLD |

1149,-

-30%

1 869,-

RAB

Nebula Pro

Nebula Pro-jakken er den varmeste av RAB sine nye Cirrus HL syntetiske isolerte jakker.

ANNONSØRINNHOLD |

2 499,-

-25%

1 569,-

SWEET PROTECTION Igniter 2Vi MIPS

Igniter 2Vi® Mips Helmet er en ekte all-mountain hjelm. Den har en hard skallkonstruksjon med utmerket ventilasjon og komfort. 

ANNONSØRINNHOLD |

2 299,-

-32%

735,-

RAB

Incline

Softshellbuksen er laget med Matrix ™ dobbeltvevet stoff, som gir vind- og værbestandighet.

1 299,-

ANNONSØRINNHOLD |

-43%