50%

FØRJULSKUPP DU IKKE VIL GÅ GLIPP AV!

 

I RABATT PÅ ALT DU TRENGER AV KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

OPPTIL

Rav Kiby Round Neck Ws er en varm og komfortabel ullgenser med rund hals og klassisk norsk mønster.

Rav Kiby Roundneck Ms er en sporty og elegant ullgenser i 100% ull.

ULVANG Rav Kiby Roundneck Ms

ULVANG

Rav Kiby Ws

ULVANG

Rav Kiby Ws

Rav Kiby Round Neck Ws er en varm og komfortabel ullgenser med rund hals og klassisk norsk mønster.

799,-

949,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

1 199,-

789,-

1 300,-

Du sparer 400,-

39% i rabatt!

Du sparer 550,-

1 499,-

Denne jakken har et enkelt, diskret design og er fullpakket med varm dun for å holde deg varm når temperaturen faller under null.

En slank og behagelige dunparkas med resirkulert stoff og PFC-fri resirkulert dun, og den er perfekt for å holde seg varm på vinterturer.

RAB Deep Cover

Parka Wmns

JACK WOLFSKIN Cold Bay Coat Wmn

WHISTLER Buron M Parka W-PRO 10000

Denne Buron parka jakken er en komfortabel jakke med et smart og enkelt design.
 

2 099,-

950,-

2 169,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 349,-

Du får 40% i rabatt!

Du sparer 1 450,-

SALG!

SALG!

3 499,-

1 299,-

3 619,-

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i de tilfellene der, vekt, varme og bevegelighet er de viktigste faktorene.

Dette er en teknisk dunjakke med vannavvisende Pertex Shield® yttermateriale. Perfekt for kalde vinterdager. 

RAB

Valiance

RAB Positron Pro Wmns

RAB Microlight Alpine Wmns

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i de tilfellene der, vekt, varme og pakkemulighet er de viktigste faktorene.

2 759,-

1 799,-

3 299,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

4 599,-

2 999,-

Du sparer 1 200,-

Du får 40% i rabatt!

Du får 34% i rabatt!

4 999,-

NYE SKO?

ANNONSØRINNHOLD |

- Gjør et kupp på tursko, løpesko, fritidssko og jaktstøvler hos MILRAB!

40%

SPAR OPPTIL

PÅ MENGDER AV SKO!

Forbrenning etter trening

ANNONSØRINNHOLD |

50%

Stort utvalg av jakker til dame og herre fra Arc'tery, THE NORTH FACE, AMUNDSEN, RAB, PATAGONIA med flere!

 

PRISFALL

PÅ JAKKER!

SPAR OPPTIL

Lær hvordan etterforbrenning etter trening fungerer, og hvordan du kan ha høy forbrenning så lenge som 72 timer etter endt trening.

ANNONSØRINNHOLD |

PRISKUPP

PÅ KLOKKER!

Testvinneren fenix 6X Pro Solar er den første Garmin klokken med solcellelading. 

FINN ÅRETS JULEGAVE!

Nær sagt all aktivitet krever energi. Studier viser at spesielt trening med høy intensitet er effektivt for å forbrenne flere kalorier. Jo hardere intensitet, jo mer du forbrenner. Imidlertid er det ikke bare mens du trener at du forbrenner kalorier, også etter treningen kan du ha høy forbrenning.

ANNONSØRINNHOLD |

Gjør et kupp på mengder av klær, sko, klokker og turutstyr!

50%

SPAR OPPTIL 

LAGERSALG!

LED LENSER

MH4 400lm

Se hele utvalget!

LED LENSER

MH8 600lm

449,-

Ledlenser MH4 er en perfekt utendørs lykt som lades med en magnetisk ladekabel. Lykten har opptil 400 lumen

Ledlenser MH8 er en kraftig, oppladbar hodelykt til outdoor-bruk på opptil 600 lumen. 

Du får 35% i rabatt!

749,-

719,-

1 099,-

Du får 40% i rabatt!

Hvordan etterforbrenning virker

ANNONSØRINNHOLD |

Spar opptil 50% på sekker,

soveposer, lykter og turutstyr!

50%

SPAR OPPTIL 

TURUTSTYR!

Intens fysisk aktivitet fører til underskudd på oksygen. Etterforbrenningseffekten oppstår når kroppen fortsetter å forbrenne kalorier etter treningsøkta, for å fylle oksygenlagrene i muskulaturen når du restituerer. Denne prosessen øker forbrenningen som også øker blodgjennomstrømmingen, når kroppen regulerer temperaturen tilbake til nivået før trening.

Jo mer intens treningsøkta er, jo lenger tid tar det for kroppen å restituere. Etterforbrenningseffekten kan forbrenne flere kalorier, og kan bidra til at du går ned i vekt og reduserer mengden kroppsfett, vel å merke hvis inntaket av kalorier er mindre enn det som blir forbrent.

Forbrenning etter treningsøkter

Studier har funnet sterke korrelasjoner mellom antall kalorier forbrent etter du har trent, og intensiteten på aktiviteten du har gjennomført. Enkelt fortalt betyr det at jo mer intens treningen har vært, jo mer oksygen forbruker kroppen i etterkant.

I et studie der deltakerne syklet med høy intensitet i 45 minutter, ble det forbrent 190 kalorier i mer enn et halvt døgn etter treningen, sammenlignet med de som ikke hadde trent. En annen studie fant at trening med høy intensitet var nyttig for å bekjempe fedme og diabetes.

Selv om etterforbrenningen vil øke mer jo lenger du trener, trenger du ikke nødvendigvis trene veldig langt og lenge for at det skal ha en effekt på forbrenningen etter trening.

Trene korte intervaller

Å trene korte intervaller er en måte å trigge forbrenningen også etter treningsøkta. Nøkkelen til etterforbrenningseffekt er at intensiteten på treningen må være hard. Intensiteten bør være mellom 70-85% av makspuls.

Dersom du ikke er vant til denne type trening med høy intensitet, kan du gjennomføre intervaller i forholdet 1:2. Eksempelvis kan du gjennomføre intervaller på 20 sekunder, med pause på 40 sekunder.

Varm opp i 10-15 minutter. Gjennomføre deretter 20 sekunder løping med hard intensitet, med 40 sekunder gange mellom hvert intervall. Gjennomføre 10-20 intervaller, eller 10-20 minutter totalt. Jogge ned i 5-10 minutter avslutningsvis.

Fylle opp glykogenlagrene

Etter en intens treningsøkt som denne, vil muskulaturen rundt skjelettet ha lavt glykogennivå. Derfor er det viktig at du fyller på med næringsstoffer for å få opp igjen nivået.

Vær oppmerksom på at jo bedre trent du blir, jo mer effektiv blir kroppen i å få deg tilbake til forbrenningen du har når du hviler. Effekten blir da mindre i etterkant av treningsøkta. Godt trente atleter kan ha mindre etterforbrenningseffekt enn personer som er overvektige.

Etterforbrenning og hvor lenge du trener

Lange treningsøkter forbrenner mer kalorier, ikke bare fordi de er lenger, men også på grunn av det som skjer i kroppen etter du er ferdig med å løpe. Studier har vist at jo lenger atletene trente, jo lenger tid tok det før forbrenningen gikk tilbake til samme nivå som etter trening.

Intensitet på etterforbrenningen

For å bestemme nøyaktig etterforbrenningseffekt, må forbruket av energi under treningen være kjent. Det vil også variere fra atlet til atlet, fordi alle har forskjellige fysiske forutsetninger og formnivå. Kjønn, hormonelle faktorer og forbrenning vil også spille inn. På bakgrunn av dette vil det være vanskelig å bestemme etterforbrenningseffekten nøyaktig.

Likevel, alle vil ha best mulig effekt når treningsøkta blir gjennomført med hard intensitet.

Hvor lenge etterforbrenningen varer

Jo mer intens den fysiske belastningen varer, jo lenger tid bruker kroppen på prosessene som bygger opp og reparerer muskulatur, sener og leddbånd. Med andre vil intensiteten på treningsøkta ha direkte sammenheng med hvor lenge etterforbrenningseffekten varer.

Det betyr ikke at du ikke vil ha en etterforbrenningseffekt når du trener med lav til moderat intensitet, men den er signifikant høyere når du trener med hard intensitet.

En rekke målinger og studier kommer med varierende resultater om hvor lenge etterforbrenningen varer, alt fra 24-72 timer. Forskere er enig om at etterforbrenningen er på topp 1 time etter treningen, for deretter å synke eksponensielt, ved at effekten blir svakere og svakere.

Konklusjon

Trening med høy intensitet vil opprettholde forbrenningen av kalorier og fett i mange timer etter at treningsøkta er ferdig. Fordeler med høyintensitetstrening er at du kan gå ned i vekt raskere, bygge muskler og øke aerob kapasitet.

Pass på at du ikke gjennomfører for mye trening med moderat til høy intensitet. Tilpasse treningsmengde og intensitet etter formnivå, og øk gradvis. Du bør likevel ikke gjennomføre denne type trening oftere enn 2-3 ganger hver uke.

Relaterte artikler:

Løpetrening for effektiv fettforbrenning

Trene før frokost for økt fettforbrenning

ANNONSØRINNHOLD |

50%

Stort utvalg av jakker til dame og herre fra Arc'tery, THE NORTH FACE, AMUNDSEN, RAB, PATAGONIA med flere!

 

PRISFALL

PÅ JAKKER!

SPAR OPPTIL

Om forfatteren

Legg inn kommentar

ANNONSØRINNHOLD |

FØRJULS KUPP

SPAR OPPTIL

50%

 

PÅ KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

FØRJULS KUPP!

SPAR OPPTIL

50%

 

PÅ KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!