20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

For mye kalsium

Hyperkalsemi er en tilstand der kalsiumnivået i blodet ditt er over det normale. Lær mer symptomer på for mye kalsium.

Hyperkalsemi

For mye kalsium i blodet ditt kan svekke beinene dine, skape nyrestein og forstyrre hvordan hjerte og hjerne fungerer. Hyperkalsemi er vanligvis et resultat av overaktive paratyreoidea kjertler. Disse fire bittesmå kjertlene ligger i nakken, nær skjoldbruskkjertelen. Andre årsaker til hyperkalsemi inkluderer kreft, visse andre medisinske lidelser, noen medisiner og tar for mye av kalsium- og vitamin-tilskudd. Tegn og symptomer på hyperkalsemi er fra ikke-eksisterende til alvorlige. Behandlingen avhenger av årsaken.

Symptomer på for mye kalsium

Det er ikke sikkert at du har tegn eller symptomer hvis din hyperkalsemi er mild. Mer alvorlige tilfeller gir tegn og symptomer relatert til kroppsdelene som er påvirket av det høye kalsiumnivået i blodet. Eksempler inkluderer:

  • Nyrer. Overskudd av kalsium gjør at nyrene dine jobber hardere for å filtrere den. Dette kan forårsake overdreven tørst og hyppig vannlating.
  • Fordøyelsessystemet. Hyperkalsemi kan forårsake magesyke, kvalme, oppkast og forstoppelse.
  • Bein og muskler. I de fleste tilfeller ble overflødig kalsium i blodet utvasket fra beinene, noe som svekker dem. Dette kan forårsake smerter i bein og muskelsvakhet.
  • Hjerne. Hyperkalsemi kan forstyrre hvordan hjernen din fungerer, noe som kan føre til forvirring, slapphet og tretthet. Det kan også forårsake depresjon.
  • Hjerte. En sjelden gang kan alvorlig hyperkalsemi forstyrre hjertefunksjonen din, forårsake hjertebank og besvimelse, indikasjoner på hjertearytmi og andre hjerteproblemer.

Når du skal oppsøke lege

Kontakt legen din hvis du utvikler tegn og symptomer som kan indikere hyperkalsemi, for eksempel å være ekstremt tørst, vannlating ofte og ha magesmerter.

Relaterte artikler:

Hva gjør kalsium i kroppen

Hvorfor er kalsium viktig for kroppen

Om forfatteren

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!