For lite mat ved trening

Hvis du noen gang har følt deg svimmel eller ør under en treningsøkt, er du ikke alene. Vanligvis kan du enkelt finne årsaken; Det kan være at du har spist for lite mat før trening.

Det viser seg imidlertid at å ikke spise nok mat før trening kan gjøre mer enn å få deg til å føle deg litt sløv eller slapp. Å gjøre det ofte kan påvirke treningen din, komme i veien for målene dine og forårsake alvorlig skade hvis du ikke er forsiktig. Enten du bare glemmer å spise en matbit før trening eller aktivt reduserer kaloriinntaket som en del av en total vekttapsplan, må du sørge for at du gir kroppen din det drivstoffet den trenger.

Du er svimmel, ør eller sløv

Hvis du trener med moderat høy intensitet uten riktig drivstoff, kan blodsukkeret ditt falle veldig lavt, noe som gjør at du føler deg svimmel eller besvimer. Du vil sannsynligvis også føle deg trøtt eller sløv hvis du ikke gir kroppen nok energi, men likevel krever mye av den under en tøff treningsøkt. Hvis du blir svimmel, slutt å trene umiddelbart. Hvis du kan, spis en form for raske karbohydrater eller sukker – som en banan eller et glass juice – som kan bidra til å øke blodsukkeret og energinivået. Svimmelhet er også et symptom på dehydrering, så drikk litt vann også.

Relatert: Hva slags mat før trening

Selv om det ikke er så vanlig, er det noen helsemessige forhold som kan gjøre deg svimmel under en treningsøkt, som hjerteproblemer eller til og med astma. Hvis du føler deg slik ofte, til tross for riktig drivstoff og hydrering, er det verdt å oppsøke legen din.

Du er kvalm

Dette er vanligvis mer et spørsmål om hydrering enn drivstoff. Hvis du føler deg kvalm, tenk på hvor mye væske og elektrolytter du har fått i deg så langt den dagen. Det kan være at du har glemt å drikke nok vann, eller kanskje du ikke har fått nok salt. Å ha lite elektrolytter (som salt) kan føre til kvalme, blant andre symptomer som muskelkramper og forvirring.

Natrium er en viktig elektrolytt som er avgjørende for å regulere nerve- og muskelfunksjonen i kroppen vår. Når vi ikke har nok (vanligvis fordi vi har mistet det gjennom svette), kan ikke cellene våre sende signaler ordentlig, og vi opplever symptomer som kramper, svimmelhet, hodepine og kvalme.

Så hvis du nylig har kuttet ned på natrium og har blitt kvalm under trening, prøv å ha litt mer salt i kostholdet dit.

Du presterer ikke så godt som du vet du kan

Du vil ikke være i stand til å holde et høyt tempo på en løpetur, og du vil ikke kunne bevege deg med så mye fart som du vanligvis ville gjort. Generelt vil du sannsynligvis føle at du ikke kan trene så hardt som du vanligvis gjør. hvis du tar på deg spandex og kommer deg til treningsstudioet og forventer å få en god treningsøkt.

Relatert: Bra mat før trening

Du skader deg selv eller besvimer

Det er her ting kan bli farlig. Hvis du får lite drivstoff og ikke inntar nok kalorier og/eller karbohydrater, risikerer du lavt blodsukker og kan potensielt å besvime. Dette setter deg naturligvis i høyere risiko for skade. Du kan falle eller snuble mens du løper, eller for eksempel glippe i en løftebevegelse når du har vekt over hodet. Dessuten er du mer tilbøyelig til å skade deg generelt hvis du ikke er på ditt beste/mest våkne eller sterkeste.

Du ser ikke resultater av treningen

Enten du ønsker å bli sterkere, øke utholdenheten eller gå ned i vekt, vil suksessen din bli påvirket hvis du ikke spiser nok. Det er noen årsaker til dette. Hvis du ikke spiser nok, kan kroppen din begynne å bryte ned muskler for å bruke det som drivstoff. I tillegg, når du ikke får riktig drivstoff, kan du være for trøtt til å presse gjennom så mange repetisjoner som du ønsker.

Referanser

Om forfatteren