Her får du en enkel oppskrift på glutenfri fodmap gulrotkake. Lær hvordan du lager en smakfull fodmap kake.
Næringsinnhold
- kcal: 599
- fett: 28 gram
- mettet fett: 16 gram
- karbohydrater: 86 gram
- sukker: 64 gram
- fiber: 2 gram
- protein: 6 gram
- salt: 0,6 gram
Ingredienser
- 140 gram usaltet smør, myknet, pluss ekstra for smøring
- 200 gram melis
- 250 gram gulrøtter, revet
- 140 gram rosiner
- 2 egg, lett pisket
- 200 gram glutenfritt selvhevende mel
- 1 ts kanel
- 1 ts glutenfritt bakepulver
- 50 gram blandet nøtt, hakket
For glasuren
- 75 gram smør, myknet
- 175 gram melis
- 3 ts kanel, pluss ekstra til støvtørking
Slik gjør du
- Varm ovnen til 180C/160C varmluft. Smøre og kle en 900 gram brødform med bakepapir.
- Pisk smør og sukker til det er mykt og kremaktig, og rør deretter inn revet gulrot og rosiner. Hell eggene i blandingen litt om gangen.
- Tilsett mel, kanel, bakepulver og det meste av de hakkede nøttene og bland godt. Ha blandingen i brødformen, og stek deretter i 50-55 minutter eller til et spyd som er stukket i midten kommer ut rent. La avkjøle i formen i 15 minutter, ta deretter ut av formen og avkjøl helt på rist.
- I mellomtiden lager du glasuren. Pisk smøret i en stor bolle til det er skikkelig mykt, tilsett melis og kanel, pisk deretter til det er tykt og kremet. Når kaken er avkjølt, fordel glasuren på toppen, dryss deretter over litt mer kanel og de resterende hakkede nøttene.
Relaterte artikler: