HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Fjerde etappe Ringeriksmaraton

Fjerde etappe blir løpt fra Kirkeskolen og ned til Hønefoss sentrum. Lær mer om hvordan du kan trene for å løpe fjerde etappe av Ringeriks maraton raskest mulig.

Beskrivelse av fjerde etappe av Ringeriksmaraton

Fra veksling på Kirkeskolen løper man rett fram og ut på gangveien langs E16 og inn mot
Hønefoss. Man tar en liten avstikker gjennom skogen og inn en runde på Hvervenkastet.
Herfra er det bare å la beina gå og komme seg inn til Hønefoss, hvor det er veksling midt i
sentrum. Løypa går hele veien på flat asfalt.

Løypeprofil fjerde etappe av Ringeriksmaraton

Fjerde og nest siste etappe for de som løper 8-manns stafett, er relativt lett, og har en lengde på 5 km. Det er en liten stigning etter veksling ved Kirkeskolen, en strekning det går ned og opp igjen, før du får en lenger strekning ned til Hønefoss sentrum. Avslutningsvis er det en slak stigning inn mot veksling på Torvet. Fjerde etappe av Ringeriksmaraton inviterer til fart, og du bør trene systematisk med intervall og tempotrening for denne etappen.

Hvordan trene for fjerde etappe av Ringeriksmaraton

For å trene opp hurtighet og evne til å holde høyt tempo over et lenger tidsrom, kan du trene variert intervalltrening og tempotrening for fjerde etappe av Ringeriksmaraton. Variere mellom å løpe raske kortintervaller med en varighet på alt fra 30-120 sekunder. Intensiteten kan være høy. Kortintervaller kan være effektiv trening for maratonstafett for å opparbeide hurtighet, og for å takle temposkiftninger underveis i etappen. Siden du har en lang nedoverbakke når du løper fjerde etappe, kan det også være ønskelig at du trener noe på å løpe fort i unnabakker. Langintervaller og tempotrening uten pauser kan gjøre deg mer utholdende, og bedre i stand til å holde et høyt tempo gjennom hele etappen. Langintervaller kan ha en varighet på alt fra 3-5 minutter, mens tempotrening uten pause kan ha en varighet på alt fra 10-30 minutter.

Relaterte artikler:

Tredje etappe av Ringeriksmaraton

Andre etappe av Ringeriksmaraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

HØSTTURER!

OPPTIL 40% RABATT!